ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον
Ο Λευκός Οίκος, επίσημη κατοικία του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος δεν εξετάζει την περίπτωση 3μηνης αναβολής των δασμών

Ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δημοσίευμα ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί τρίμηνη αναβολή για τις πληρωμές των δασμών επί των εισαγόμενων αγαθών.

Ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο διέψευσε χθες βράδυ (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί τρίμηνη αναβολή για τις πληρωμές των δασμών επί των εισαγόμενων αγαθών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Κλαδικοί φορείς που αντιπροσωπεύουν εγχώριες μεταποιητικές επιχειρήσεις και εργατικά συνδικάτα ανέφεραν ότι παράγοντες στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα ήθελαν να πείσουν την κυβέρνηση και την υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP) να δώσουν αυτή την αναβολή. Νωρίτερα, το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε ότι η CBP και άλλες υπηρεσίες συζητούσαν το ενδεχόμενο, επικαλούμενο πρόσωπα εν γνώσει των διεργασιών.

Ο Πίτερ Ναβάρο διέψευσε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι βασίζεται σε ανώνυμες πηγές, που δεν έχουν ενημέρωση για την εμπορική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

«Είναι ψευδής είδηση», δήλωσε στο Reuters ο Ναβάρο, γνωστός για την επιθετική του στάση απέναντι στην Κίνα. «Οι δασμοί του Τραμπ ήταν ένας σημαντικός τρόπος άμυνας απέναντι στην οικονομική επιθετικότητα της Κίνας και σήμερα είμαστε ισχυρότεροι επειδή εφαρμόζονται. Η άρση των δασμών απλά θα πλούτιζε την Κίνα σε βάρος των Αμερικανών εργαζομένων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ανί Ζενεβάρ: Απαράδεκτες οι αμερικανικές απειλές για δασμούς

Η υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Ανί Ζενεβάρ καταδίκασε ως απαράδεκτες και αναποτελεσματικές τις απειλές δασμών 200% του Τραμπ σε γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς και καλώντας σε ευρωπαϊκή αντίσταση.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέοι δασμοί αν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους ισχύοντες

Αν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους υπάρχοντες δασμούς, η κυβέρνηση Τραμπ θα επιβάλει άμεσα νέους, δήλωσε ο Τζέιμισον Γκριρ στους New York Times. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός εβδομάδων.
Τράπεζα της Ελλάδος κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Πληθωρισμός 2% στην ευρωζώνη, 2,9% στην Ελλάδα

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έπεσε στο 2% τον Δεκέμβριο, στις ΗΠΑ παρέμεινε το 2,7%, ενώ στην Ελλάδα ανέβηκε οριακά στο 2,9%. Οι αγορές βλέπουν σταθερά επιτόκια από την ΕΚΤ και ήπιες μειώσεις από την Fed.