ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:20:06
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι μιλάει σε δημοσιογράφους με φόντο τις σημαίες Ιταλίας και ΕΕ.

Βρυξέλλες: Συνάντηση Μελόνι - Φον ντερ Λάιεν με θέμα την ευρωπαϊκή άμυνα

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρεται ότι κατά την συνάντηση δόθηκε έμφαση και στην στήριξη της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα συνάντηση στις Βρυξέλλες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρεται ότι κατά την συνάντηση δόθηκε έμφαση στην στήριξη της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και στην ευρωπαϊκή άμυνα σε κάθε της τομέα με ιδιαίτερη προσοχή στην χρηματοδότηση των επενδύσεων.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί βάρος στις ιδιωτικές επενδύσεις, για παράδειγμα μέσω του μοντέλου Invest- Eu, όπως έχει προτείνει η Ιταλία, και «σε ευρωπαϊκά εργαλεία που να είναι όντως κοινά και δεν επιβαρύνουν άμεσα το δημόσιο χρέος των χωρών μελών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα και Φον ντερ Λάιεν: Συνεχίζουμε για σταθερή ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Αντόνιο Κόστα και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισαν μετά από συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι ότι η στήριξη της Ουκρανίας και οι κυρώσεις στη Ρωσία συνεχίζονται για ισχυρή, ασφαλή Ουκρανία, με στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ υπερασπίζεται την ελευθερία έκφρασης

Η ΕΕ θα υπερασπιστεί την ελευθερία λόγου, τόνισε η φον ντερ Λάιεν, μετά τις αμερικανικές κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους. Ο Κόστα χαρακτήρισε τις κυρώσεις απαράδεκτες και διαβεβαίωσε πως η ΕΕ παραμένει ανυποχώρητη σε θέματα έκφρασης.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ασφάλεια της Αρκτικής παραμένει προτεραιότητα για την ΕΕ

Η ασφάλεια της Αρκτικής είναι βασική προτεραιότητα για την ΕΕ, τόνισαν Φον ντερ Λάιεν και Κόστα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας και εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τη Δανία και τη Γροιλανδία.
Ελληνικά ευρώ και σημαία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

L’ Espresso: Από την κρίση στην ανάκαμψη, πώς άλλαξε η θέση της Ελλάδας

Το «L’ Espresso» αναλύει τη διαδρομή της ελληνικής κρίσης από το 2009, αναφέρεται στη «συμφωνία-αγχόνη» του Τσίπρα το 2015 και σημειώνει πως η ανάκαμψη της οικονομίας ευνόησε τον Πιερρακάκη, που έγινε επικεφαλής του Eurogroup.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Προσπαθούμε να αναβάλουμε τη διάσκεψη Mercosur

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αναβολή της διάσκεψης Mercosur, ώστε να διασφαλιστούν εγγυήσεις για τους αγρότες και τα προϊόντα. Εξέφρασε ικανοποίηση για τις αποφάσεις και στα δύο βασικά θέματα.