ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

Σε διοικητική άδεια έθεσε το προσωπικό της Voice of America ο Τραμπ

Ο Μάικλ Αμπράμοβιτς, διευθυντής της Φωνής της Αμερικής, είπε ότι σχεδόν όλο το προσωπικό του, που αποτελείται από περίπου 1.300 δημοσιογράφους, παραγωγούς και βοηθούς, έχει τεθεί σε διοικητική άδεια.

Περισσότεροι από 1.300 υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού Voice of America τέθηκαν σε άδεια το Σάββατο αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μείωσε σημαντικά τις δραστηριότητες του αμερικανικού παγκόσμιου πρακτορείου ΜΜΕ μια ημέρα νωρίτερα, μετέδωσε το Reuters.

Ο Μάικλ Αμπράμοβιτς, διευθυντής της Φωνής της Αμερικής, είπε ότι σχεδόν όλο το προσωπικό του, που αποτελείται από περίπου 1.300 δημοσιογράφους, παραγωγούς και βοηθούς, έχει τεθεί σε διοικητική άδεια, με αποτέλεσμα τη μείωση του έργου του μέσου ενημέρωσης, το οποίο μεταδίδει προγράμματα σε σχεδόν 50 γλώσσες.

«Είμαι βαθιά λυπημένος που για πρώτη φορά μετά από 83 χρόνια, η διάσημη Φωνή της Αμερικής σώπασε», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο LinkedIn. «Σήμερα το πρωί έμαθα ότι σχεδόν όλο το προσωπικό της Φωνής της Αμερικής - πάνω από 1.300 δημοσιογράφοι, παραγωγοί και βοηθητικό προσωπικό - έχει τεθεί σε διοικητική άδεια. Κι εγώ», πρόσθεσε ο διευθυντής του ραδιοφώνου.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που μειώνει σημαντικά τις δραστηριότητες του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Παγκόσμια ΜΜΕ (USAGM). Ως αποτέλεσμα, το πρακτορείο που είναι υπεύθυνο για τη Φωνή της Αμερικής ανέστειλε επίσης τις επιχορηγήσεις στο Radio Free Europe/Radio Liberty, το οποίο εκπέμπει σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, και του Radio Free Asia, που εκπέμπει στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τάνκερ φτάνουν στις ΗΠΑ για φόρτωση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως μεγάλος αριθμός άδειων δεξαμενόπλοιων κατευθύνεται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η δήλωσή του έγινε εν μέσω συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ για τον τερματισμό πολέμου.
Αεροπλανοφόρο Nimitz θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκκαθάριση στα Στενά του Ορμούζ και ότι έχουν βυθιστεί όλα τα ιρανικά πλοία ναρκοθέτησης, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βανς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Συνάντηση είχαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Βανς και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαρίφ στην Ισλαμαμπάντ, με στόχο να προωθήσουν την ειρήνη στην περιοχή και να βρεθεί λύση στον πόλεμο Ιράν-Πακιστάν που διαρκεί έξι εβδομάδες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Βοήθεια στην ουγγρική οικονομία αν επανεκλεγεί ο Όρμπαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι εάν ο Βίκτορ Όρμπαν κερδίσει τις εκλογές, θα στηρίξει οικονομικά την Ουγγαρία, δηλώνοντας έτοιμος να αξιοποιήσει τη δύναμη των ΗΠΑ για να ενισχύσει την ουγγρική οικονομία αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν έχει μόνο τον έλεγχο των Στενών Ορμούζ για διαπραγματεύσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί του Ιράν είναι ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ και ότι ο βραχυπρόθεσμος εκβιασμός στις θαλάσσιες οδούς είναι ο μόνος λόγος που το καθεστώς παραμένει ενεργό.