ΓΔ: 2619.98 -0.38% Τζίρος: 2.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:35
Σημαία Βόρειας Κορέας Βλαδιβοστόκ

Νέα επίσκεψη από στέλεχος της κυβέρνησης της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Ρουντένκο είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία σύσφιξης των σχέσεων Μόσχας-Πιονγκγιάνγκ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τη Βόρεια Κορέα επισκέπτεται ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο,  όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το ταξίδι του συμπίπτει χρονικά με τις διαβουλεύσεις επί της αμερικανικής πρότασης για εκεχειρία στον πόλεμο της Ουκρανίας. Χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες φέρονται να αναπτύχθηκαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ προκειμένου να υποστηρίξουν τα ρωσικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις τους εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που εισέβαλαν εκεί τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ρουντένκο είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία σύσφιξης των σχέσεων Μόσχας-Πιονγκγιάνγκ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ήταν επίσης μέλος των ρωσικών αντιπροσωπειών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στις αρχές του πολέμου.

Το KCNA μεταδίδει πως ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε μνημείο στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Χθες Παρασκευή, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να χαρίσει τη ζωή στους Oυκρανούς στρατιώτες που φέρονται να έχουν περικυκλωθεί στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να δεσμεύεται για αυτό εφόσον παραδοθούν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάλπη εκλογική δημοσκόπηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σε παρακμή η δημοκρατία παγκοσμίως, ενισχύονται τα αυταρχικά καθεστώτα

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρώπη 17 χώρες έχουν γνωρίσει οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ η Μέση Ανατολή παραμένει η πιο αυταρχική περιοχή στον κόσμο. Ιδιαίτερα ανησυχητική η περίπτωση των ΗΠΑ.
Kuleba-Dmitro-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Κουλέμπα προς ASEAN: Η Ρωσία να σταματήσει να παίζει «παιχνίδια πείνας»

Η Ουκρανία παρακολουθεί φέτος τη σύνοδο της ASEAN και την παράλληλη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας για πρώτη φορά. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ηγέτες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Πλήγμα σε δύο εμπορικά πλοία σε ουκρανικά λιμάνια

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο φορτηγά πλοία στα λιμάνια Οδησσού και Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, καθώς τα πλοία χρησιμοποιούνταν για εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.