ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία, μπροστά από την αμερικανική σημαία.

Τραμπ: Όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης με επικρίνουν είναι διεφθαρμένα

«Εγώ θεωρώ ότι είναι πραγματικά διεφθαρμένα (…) Αυτό που κάνουν είναι παράνομο!» είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφερόμενος κυρίως στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC.

Σε ΜΜΕ των ΗΠΑ που επικρίνουν τις αποφάσεις του επιτέθηκε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τα «διεφθαρμένα» και υποστηρίζοντας ότι καταφεύγουν σε «παράνομες» πρακτικές.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι πραγματικά διεφθαρμένα (…) Αυτό που κάνουν είναι παράνομο!» είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφερόμενος κυρίως στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC.

«Αυτά τα μέσα ενημέρωσης που γράφουν κυριολεκτικά 97,6% άσχημα πράγματα για εμένα, είναι η ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος», πρόσθεσε. «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι σίγουρα παράνομο!», επέμεινε. «Επηρεάζονται οι δικαστές και αλλάζουν τον νόμο, αυτό δεν μπορεί να είναι νόμιμο. Δεν νομίζω ότι είναι νόμιμο. Και το κάνουν σε πλήρη συντονισμό μεταξύ τους», υποστήριξε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξαπέλυε τακτικά επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους και κατά την πρώτη θητεία του. Γεγονός πρωτόγνωρο για ηγέτη χώρας, το Σύνταγμα της οποίας εγγυάται την ελευθεροτυπία, ο 78χρονος πρόεδρος χαρακτηρίζει συχνά τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού» και τα μμε «fake news».

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο, έθεσε περιορισμούς στην πρόσβαση του πρακτορείου Associated Press.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο Χούθι στην Υεμένη καταδικάζει 17 σε θάνατο για κατασκοπεία

Δικαστήριο των Χούθι στη Σανάα καταδίκασε 17 άτομα σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ Ισραήλ, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, κατηγορώντας τους για συνεργασία με εχθρικές χώρες κατά την περίοδο 2024-2025, σύμφωνα με το πρακτορείο SABA.
Παλιό ξύλινο ραδιόφωνο
ΔΙΕΘΝΗ

Τερματισμός λειτουργίας του Radio Free Europe – Radio Liberty στην Ουγγαρία

Το Radio Free Europe – Radio Liberty σταματά τη λειτουργία του στην Ουγγαρία, μετά από πολιτικές εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και κυβέρνησης Ορμπάν, με οργανώσεις να μιλούν για πλήγμα στην ενημέρωση.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα υποχρέωση να κινηθώ νομικά κατά του BBC

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είχε «υποχρέωση» να κινηθεί νομικά κατά του BBC, κατηγορώντας το δίκτυο ότι παραπλάνησε το κοινό με μονταρισμένα αποσπάσματα της ομιλίας του πριν από τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. για ντοκιμαντέρ με μονταρισμένη ομιλία

Ο Τραμπ απείλησε το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από παραπλανητικό μοντάζ ομιλίας του σε ντοκιμαντέρ του 2024, ζητώντας από το δίκτυο να αποσύρει το ντοκιμαντέρ και να ζητήσει συγγνώμη.
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Περιορισμένη πρόσβαση δημοσιογράφων με νέο κανονισμό

Ο Λευκός Οίκος επέβαλε νέους περιορισμούς στην πρόσβαση των δημοσιογράφων στη Δυτική Πτέρυγα, επιτρέποντας την είσοδο μόνο με ραντεβού, επικαλούμενος την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Λάβετε υπόψη επίσημες δηλώσεις, όχι ρεπορτάζ ΜΜΕ για Πούτιν-Τραμπ

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μόνο οι ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν αξία, απαντώντας σε δημοσίευμα για ακύρωση συνάντησης Τραμπ-Πούτιν λόγω Ουκρανίας. Για πυραύλους 9M729, ο Πεσκόφ παρέπεμψε στο Υπουργείο Άμυνας.