ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, με φόντο τις αμερικανικές σημαίες.

Τραμπ: Ο Πούτιν να χαρίσει τη ζωή σε χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε «πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν χθες (Πέμπτη)».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να «χαρίσει τη ζωή» σε «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες» στην πρώτη γραμμή του πολέμου, σε ανάρτηση που έκανε σήμερα στην πλατφόρμα του Truth Social, με αναφορές ωστόσο που προκάλεσαν σύγχυση.

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες είναι πλήρως περικυκλωμένοι από τον ρωσικό στρατό, βρίσκονται σε ευάλωτη και πολύ δύσκολη θέση. Έχω προτρέψει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τους χαρίσει τη ζωή», είπε. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο τρομερός και αιματηρός πόλεμος να τελειώσει επιτέλους», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε «πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν χθες (Πέμπτη)».

Η ανάρτησή του όμως προκάλεσε σύγχυση για αν οι δύο αρχηγοί κρατών επικοινώνησαν απευθείας τηλεφωνικά ή μέσω απεσταλμένων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια περί περικύκλωσης των ουκρανικών στρατευμάτων από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, το ουκρανικό γενικό επιτελείο τα απέρριψε ως ψευδή και είπε ότι δεν υφίσταται τέτοια απειλή καθώς οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αποσυρθεί σε πιο «ευνοϊκές» αμυντικές θέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πλησιάζει συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με εκτίμησή του

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί πως επίκειται συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον Λευκό Οίκο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα χτυπήσει το Κίεβο επί μία εβδομάδα λόγω ψύχους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι ζήτησε προσωπικά από τον Πούτιν να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο και άλλες πόλεις για μια εβδομάδα λόγω ψύχους και ότι ο Πούτιν αποδέχθηκε το αίτημα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένει από τη Ρωσία παύση βομβαρδισμών για μία εβδομάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι αναμένει η Ρωσία να εφαρμόσει τη συμφωνία για να μην πλήττεται το Κίεβο και άλλες πόλεις για μία εβδομάδα λόγω βαρυχειμωνιάς και επισήμανε πως τα βήματα αποκλιμάκωσης βοηθούν προς τον τερματισμό του πολέμου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμβαίνουν θετικά στις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προχωρούν θετικά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, μετά από συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων στο Αμπού Ντάμπι με αμερικανική μεσολάβηση.