ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία 2,76 δισ. ευρώ με το NBC για τα δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η NBC Universal, θυγατρική της Comcast, επέκτεινε τη συνεργασία της μαζί τους για τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ έως το 2036.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η NBC Universal, που ανήκει στην Comcast συμφώνησαν σε επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2036 αντί του ποσού των 2,76 δισ. ευρώ (3 δισ. δολάρια) για τα δικαιώματα των Μέσων Ενημέρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (13/3) η Επιτροπή.

«Η επέκταση των δικαιωμάτων Μέσων Ενημέρωσης για τον κύκλο 2033-2036, που καλύπτει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Σολτ Λέικ Σίτι-Γιούτα 2034 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036 (δεν έχει ακόμη καθοριστεί ακόμη η πόλη που θα τους φιλοξενήσει), εκτιμάται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί σημαντική συμβολή στη μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα ολόκληρου του Ολυμπιακού Κινήματος», ανέφερε η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός των ΗΠΑ ήταν παραδοσιακά η μεγαλύτερη και μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη ΔΟΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάππειο λεωφόρος δέντρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Ελλάδα: 10 νέα αστικά πάρκα-πνεύμονες για πράσινο και αθλητισμό

Δέκα νέα αστικά πάρκα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, προϋπολογισμού 21,4 εκατ. ευρώ, σχεδιάζονται ως σημαντική παρέμβαση αναζωογόνησης, με στόχο πράσινες «ανάσες», αθλητισμό και πολιτισμό, τονίζει ο Β. Γιαννόπουλος.
Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβάλ άθλησης στον Πειραιά: Γιορτή Ολυμπιακών αξιών και ιστορίας

Τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον αθλητισμό και τις αξίες του Ολυμπισμού διοργανώνει ο Πειραιάς με την Ένωση Απανταχού Μανιατών, με δράσεις για μαθητές, αθλητικές δραστηριότητες και έκθεση ολυμπιακών δάδων, 2-4 Οκτωβρίου.
Πύργος Άιφελ Ολυμπιακοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση στην UNESCO για τους Ολυμπιακούς Νέων Ντακάρ με πρωτοβουλία Ελλάδας

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Ντακάρ, η ελληνική και η σεναγαλέζικη αντιπροσωπεία στην UNESCO διοργανώνουν εκδήλωση για τον Ολυμπισμό και το ρόλο της νεολαίας στη βιώσιμη ειρήνη, προβάλλοντας το ελληνικό Ολυμπιακό ιδεώδες.
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΑΚΑ: Επιστροφή στον αθλητισμό με απόφαση της Πολιτείας

Το ΟΑΚΑ αναβαθμίζεται και αποκτά κεντρικό ρόλο σε αθλητισμό και πολιτισμό, με τη στήριξη της Πολιτείας. Στόχος είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές συγκρότημα, ανοιχτό στην κοινωνία, με τη συναυλία της Βίσση να σηματοδοτεί τη νέα αρχή.
ΟΑΚΑ ολυμπιακό στάδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΚΑ: Καθαρίστηκαν 1.100 στρέμματα σε λιγότερο από 12 ώρες μετά τη συναυλία

Μετά τη μεγάλη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων, με τα απορρίμματα να διαχωρίζονται και σημαντικό μέρος να ανακυκλώνεται, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία.
Κατασκήνωση στη φύση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mountain Games 2026: Πεζοπορία, δράσεις και εργαστήρια για νέους στην Κύπρο

Τα Mountain Games 2026 συνεχίστηκαν με ποικίλες εκδηλώσεις στο Τρόοδος, όπως πεζοπορίες, πολιτιστικές δράσεις και νεανικά εργαστήρια. Στο γυμνάσιο Αγρού, το πρόγραμμα «Elevate Your Life» προώθησε την υγεία και τη δραστηριότητα στη φύση.