ΓΔ: 2579.24 -0.93% Τζίρος: 109.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:38
Σημαία Πολωνίας

Ο πρόεδρος της Πολωνίας καλεί τις ΗΠΑ να φέρουν πυρηνικά όπλα στη χώρα

Θα ήταν ασφαλέστερο αν τα όπλα αυτά βρίσκονταν ήδη στη χώρα, δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας κάλεσε τις ΗΠΑ να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στο έδαφος της χώρας του ως αποτροπή έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης, μια πρόταση την οποία είπε ότι συζήτησε πρόσφατα με τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία και τη Ρωσία Κιθ Κέλογκ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

«Τα σύνορα του ΝΑΤΟ μετακινήθηκαν προς ανατολάς το 1999, έτσι 26 χρόνια αργότερα θα πρέπει επίσης να υπάρξει μια αλλαγή στην υποδομή του ΝΑΤΟ ανατολικά. Για εμένα αυτό είναι προφανές», δήλωσε σε συνέντευξη ο Αντρέι Ντούντα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Θα ήταν ασφαλέστερο αν τα όπλα αυτά βρίσκονταν ήδη στη χώρα, δήλωσε ο Ντούντα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κέρδη για Κρεμλίνο αν συνεχιστεί η ρήξη Τραμπ–Ζελένσκι

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με ικανοποίηση τη διαμάχη Τραμπ-Ζελένσκι, αν και παραμένει επιφυλακτικό λόγω της απρόβλεπτης στάσης των ΗΠΑ και της ευρωπαϊκής στήριξης στην Ουκρανία, με κυρώσεις και επιθέσεις drones να συνεχίζονται.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πρόταση για σύνοδο με Τραμπ, Σι για Ουκρανία – Η συμφωνία με ντίζελ

Ο Πούτιν πρότεινε σύνοδο κορυφής με Τραμπ και Σι για διαπραγματεύσεις σχετικά με την Ουκρανία, με ευνοϊκούς για τη Μόσχα όρους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η απουσία Ζελένσκι προκαλεί ανησυχία σε Ευρωπαίους ηγέτες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος, υπερασπίστηκε την αναστολή κυρώσεων στη Ρωσία και τόνισε ότι στόχος του είναι η διατήρηση της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τους Κούσνερ και Γουίτκοφ σήμερα

Ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με Αμερικανούς απεσταλμένους εν μέσω κρίσης με τον Τραμπ, ο οποίος απέκλεισε τη Ρωσία από νέες κυρώσεις. Τόνισε τη σημασία της αμερικανικής στάσης και της συνεχιζόμενης ενημέρωσης των εταίρων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: 76 ρωσικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα μας σε μία εβδομάδα

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία επιτέθηκε 76 φορές στους τομείς ενέργειας, πετρελαίου και αερίου της Ουκρανίας από τότε που ο Τραμπ ανακοίνωσε ενεργειακή εκεχειρία, με πλήγματα σε Βινίτσια, Ζίτομιρ, Χμελνίτσκι και Οδησσό.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.