ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έλον Μασκ πορτραίτο

Μασκ: Η Ουκρανία υπεύθυνη για την χθεσινή κυβερνοεπίθεση στο X

Η επίθεση στο X, η οποία διέκοψε την υπηρεσία επανειλημμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προστίθεται στους πονοκεφάλους του Μασκ. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 15% τη Δευτέρα.

Από «διευθύνσεις IP που προέρχονται από την περιοχή της Ουκρανίας» ισχυρίστηκε ο Έλον Μασκ ότι ενορχηστρώθηκε η κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σφοδρό επικριτή της ουκρανικής κυβέρνησης και του πολέμου της κατά της Ρωσίας, δεν παρείχε στοιχεία για τον ισχυρισμό, που έγινε σε συνέντευξή του στο Fox Business τη Δευτέρα, ούτε υποστήριξε ότι εμπλέκονται απαραίτητα κρατικοί παράγοντες, σημειώνουν οι Financial Times.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μασκ δημοσίευσε ότι «είτε μια μεγάλη, συντονισμένη ομάδα ή/και μια χώρα» ήταν υπεύθυνη για την επίθεση στο X, η οποία οδήγησε σε εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας στις ΗΠΑ και αλλού.

Η πλατφόρμα που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Twitter έχει αντιμετωπίσει αρκετές διακοπές από τότε που ο Μασκ την αγόρασε το 2022 και απέλυσε το 80% του προσωπικού της. Ένας εκπρόσωπος του X δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η επίθεση στο X, η οποία διέκοψε την υπηρεσία επανειλημμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προστίθεται στους πονοκεφάλους του Μασκ. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 15% τη Δευτέρα. Έχουν μία από τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη S&P 500 μέχρι στιγμής φέτος.

Την περασμένη εβδομάδα, η SpaceX έχασε έναν άλλο από τους πυραύλους Starship, ο οποίος εξερράγη εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση, ενώ κάποια μεγάλα συμβόλαια της Starlink ακυρώθηκαν λόγω των πολιτικών του παρεμβάσεων.

Μιλώντας με τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ Λάρι Κάντλοου στο Fox Business, ο Μασκ είπε ότι η δουλειά του στην κυβέρνηση σήμαινε ότι διαχειριζόταν τις άλλες επιχειρήσεις του με «μεγάλη δυσκολία».

«Απλώς δεν θέλω η Αμερική να χρεοκοπήσει», είπε ο Μασκ, προφανώς δεσμευμένος να παραμείνει στον κυβερνητικό του ρόλο προς το παρόν. Επανέλαβε τον στόχο του να επιτύχει εξοικονόμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από τις κρατικές δαπάνες, που θα είναι περίπου το ήμισυ του ετήσιου δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Καμία συγκεκριμένη πληροφορία για διαμεσολάβηση στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι η Μόσχα δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για ενδεχόμενη εντατικοποίηση μεσολαβητικών προσπαθειών από τους Αμερικανούς απεσταλμένους Κούσνερ και Γουίτκοφ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι και απεσταλμένοι Τραμπ συζήτησαν επίσκεψη και ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως είχε εποικοδομητική συνομιλία με συνεργάτες του Τραμπ και πως συζητούν επίσκεψή τους στην Ουκρανία για τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο μέτωπο και τις ρωσικές απώλειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι και απεσταλμένοι Τραμπ συζήτησαν για ειρήνη και επίσκεψη

Ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε «λεπτομερή και εποικοδομητική» συνομιλία με τους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρετ Κούσνερ για ειρηνευτικές προσπάθειες στην Ουκρανία και τους ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο και τις ρωσικές απώλειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Κίεβο για συζητήσεις που είχαν στη Μόσχα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Κίεβο για συναντήσεις που είχαν στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες. Ευχαρίστησε την αμερικανική πλευρά για την ενημέρωση και τον τόνο στη συζήτηση με τη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει φημολογούμενες συνομιλίες με το Κίεβο τον Σεπτέμβριο

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε τις ελπίδες της Ουκρανίας για νέες συνομιλίες τον Σεπτέμβριο με ΗΠΑ. Ο Ουσακόφ ανέφερε πως γνωρίζει τα δημοσιεύματα, αλλά δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση. Το τελευταίο τέτοιο ραντεβού έγινε τον Φεβρουάριο.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις για τα όπλα στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από ΗΠΑ και Τουρκία για πιθανά σχέδια μεταφοράς αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.