ΓΔ: 2050.38 1.28% Τζίρος: 99.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:34
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Zελένσκι: Πάνω από 2.100 αεροπορικές επιδρομές αυτήν την εβδομάδα

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 1.200 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, σχεδόν 870 drones και πάνω από 80 πυραύλους διαφόρων τύπων.

Η Ρωσία πραγματοποίησε πάνω από 2.100 αεροπορικές επιδρομές κατά της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 1.200 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, σχεδόν 870 drones και πάνω από 80 πυραύλους διαφόρων τύπων, τονίζοντας επίσης ότι μεγάλος αριθμός ρωσικών όπλων βασίζεται σε εξαρτήματα που κατασκευάζονται στο εξωτερικό.

«Κάθε drone και εναέρια βόμβα Shahed που χρησιμοποιεί η Ρωσία περιέχει εξαρτήματα που παρέχονται μέσω της παράκαμψης των κυρώσεων. Αυτά τα όπλα περιλαμβάνουν περισσότερα από 82.000 ξένα εξαρτήματα», έγραψε ο Ζελένσκι, καλώντας τους συμμάχους να αυστηροποιήσουν και να επιβάλουν τους υφιστάμενους εμπορικούς περιορισμούς.

Αν και ο συνολικός αριθμός των επιθέσεων είναι ελαφρώς μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι ρωσικές επιθέσεις ήταν 2.300, ο αριθμός των επιθέσεων πυραύλων έχει υπερτετραπλασιαστεί, σύμφωνα με την καταμέτρηση του προέδρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν 193 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 193 ουκρανικά drones τη νύχτα, 34 στη Μόσχα και 47 στο Μπριάνσκ, όπου ένα drone χτύπησε λεωφορείο, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας πέντε, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πιθανολογείται διπλωματική λύση για Ουκρανία, λέει Κρεμλίνο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία είναι κοντά σε διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Ζελένσκι αναγνωρίζει πλέον ως βασικό θέμα τις γραμμές των μετώπων.
Ζελένσκι και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι καλεί Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν, λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος «δεν είναι ισχυρότερος από τη Χαμάς», σε συνέντευξη στο NBC. Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να τερματίσει τους πολέμους αν εκλεγεί.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η εκεχειρία στη Γάζα προσφέρει ελπίδα και για την Ουκρανία

Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι η κατάπαυση πυρός στη Γάζα υπό τον Τραμπ δίνει ελπίδα και για την ειρήνη στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως η διεθνής ηγεσία μπορεί να συμβάλει θετικά και στη σύγκρουση με τη Μόσχα.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Ρωσία μετέφερε στην Τεχεράνη ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι μέσω Ρωσίας έλαβε μήνυμα πως το Ισραήλ, μετά τον πόλεμο των 12 ημερών τον Ιούνιο, δεν επιθυμεί νέα σύγκρουση με το Ιράν. Το μήνυμα προήλθε από τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου.