ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλήθος διαδηλωτών Ισπανίας
Πλήθος ηλικιωμένων διαδηλωτών συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση για το συνταξιοδοτικό στην Ισπανία.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά του Φίτσο στη Σλοβακία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μόνο στη Μπρατισλάβα. Ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο πιστεύουν ότι έχει υιοθετήσει φιλορωσική πορεία.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους σήμερα για να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, μετέδωσε το DPA.

Υπήρξαν διαδηλώσεις στη Μπρατισλάβα καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μόνο στη Μπρατισλάβα. Απαίτησαν την παραίτηση του Φίτσο, τον οποίο πιστεύουν ότι έχει υιοθετήσει φιλορωσική πορεία.

Το κύμα διαμαρτυριών πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του Φίκο στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία επειδή είχε λόγους ασφαλείας.

«Ντροπή!» και «Η Σλοβακία είναι Ευρώπη!» φώναζαν οι διαδηλωτές στην κεντρική Μπρατισλάβα. Δυσαρεστημένοι συγκεντρώθηκαν σε περισσότερες από 40 πόλεις της χώρας και του εξωτερικού, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Οι διαδηλωτές αποκαλούσαν τον Φίκο «προδότη».

Οι διαδηλωτές επέκριναν επίσης τις ενέργειες των στενών συνεργατών του Φίκο, τους οποίους χαρακτήρισαν φιλορώσους.

Για παράδειγμα, ο Ljuboš Blaha, ευρωβουλευτής και εξέχον μέλος του κόμματος "Direction - Social Democracy" του Fico, συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin, και δήλωσε ότι είναι γεγονός ότι "η Δύση χάνει και η Ρωσία κερδίζει".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fico robert
ΔΙΕΘΝΗ

O Ρόμπερτ Φίτσο δεν παραιτείται, παρά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε 20 πόλεις της Σλοβακίας την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων περίπου 60.000 στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, στην τελευταία και μεγαλύτερη σειρά διαδηλώσεων ενάντια στη στροφή του Φίτσο προς τη Ρωσία.
fico robert
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβακία σχεδιάζει μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων

Ο Ρόμπερτ Φίτσο έχει δηλώσει πως οργανώσεις της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν να κλιμακώσουν διαμαρτυρίες, ακόμα και μέσω της κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων, και να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πέσει.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Φίτσο: Η ΕΕ να άρει τις κυρώσεις σε ρωσικό πετρέλαιο και αέριο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ζήτησε την άρση των κυρώσεων στις ρωσικές ενεργειακές εισαγωγές και εκ νέου διάλογο με τη Ρωσία, ώστε να σταθεροποιηθεί ο εφοδιασμός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΕΕ.
Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο τα ξημερώματα στα Εξάρχεια με 114 προσαγωγές

Τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια σε διμοιρία ΜΑΤ στις οδούς Τζαβέλα και Μπενάκη, ενώ αργότερα πέταξαν ξανά αντικείμενα και έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους.
Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμέντ αλ-Σαράα επισκέπτεται το Βερολίνο Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή φτάνει στο Βερολίνο ο ηγέτης Αχμέντ αλ-Σαράα για επαφές με τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Μερτς. Αυστηρά μέτρα ασφάλειας και διαδηλώσεις αναμένονται κατά την επίσκεψή του.