ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Φωτογραφία Shutterstock

Ζελένσκι: Η διεθνής κοινότητα να μην χαλαρώσει την πίεση στη Ρωσία

«Κάθε ημέρα η Ρωσία αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τον πόλεμο και να τρομοκρατεί τους αμάχους» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τη διεθνή κοινότητα να μη χαλαρώσει την πίεση στη Ρωσία, μία ημέρα μετά από ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο στην Κρίβι Ριχ, όπου διέμεναν Αμερικανοί και Βρετανοί εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίοι “επέζησαν”.

Το πυραυλικό αυτό πλήγμα σημειώθηκε χθες το βράδυ και προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν πρέπει να υπάρξει ανάπαυλα στην πίεση που ασκείται στη Ρωσία προκειμένου να τερματίσει τον πόλεμο αυτόν», τόνισε ο Ζελένσκι με ανάρτησή του στο Χ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «Αμερικανοί και Βρετανοί πολίτες, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση διέμεναν στο ξενοδοχείο που επλήγη. Επέζησαν διότι κατάφεραν να βγουν από τα δωμάτιά τους εγκαίρως», εξήγησε.

Από το ρωσικό πλήγμα υπέστησαν ζημιές και 14 κτίρια κατοικιών, ένα ταχυδρομείο και καταστήματα, επεσήμαναν οι τοπικές αρχές.

Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση με drone εναντίον αποθήκης στην περιφέρεια της Σούμι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Η Κρίβι Ριχ, γενέτειρα του Ζελένσκι, έχει πληγεί επανειλημμένα από τον ρωσικό στρατό. Πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην πόλη ζούσαν περίπου 600.000 άνθρωποι. Τον Ιανουάριο τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί σε βομβαρδισμό που σημειώθηκε ημέρα και τον Δεκέμβριο ρωσικό πλήγμα είχε κοστίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο και είχε τραυματίσει άλλους 14.

«Κάθε ημέρα η Ρωσία αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τον πόλεμο και να τρομοκρατεί τους αμάχους. Για τον λόγο αυτό η Ουκρανία έχει ανάγκη από σταθερές εγγυήσεις ασφαλείας προκειμένου να πετύχει μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη», εκτίμησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ στο Telegram.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βανς

Η Ουάσινγκτον μελετά το αίτημα της Ουκρανίας για πυραύλους Tomahawk, με τον Λευκό Οίκο να διαμηνύει ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα δηλώνει ότι κατέλαβε άλλα τρία χωριά στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τα χωριά Ντεριλόνε, Μαΐσκε (Ντονέτσκ) και Στεπόβε (Ντνιπροπετρόφσκ) στην ανατολική Ουκρανία, αυξάνοντας έτσι τα εδάφη που ελέγχει, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ανεύθυνες οι απειλές Ζελένσκι για πλήγματα κατά Κρεμλίνου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε ανεύθυνες τις απειλές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πλήγματα κατά του Κρεμλίνου, τονίζοντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος επισείει όλες τις επιλογές χωρίς περιορισμούς.