ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Επικοινωνία συμβούλου του Ερντογάν με τον σύμβουλο ασφάλειας των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δύο σύμβουλοι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, καθώς και τρέχοντα, παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Γουόλτς.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δύο σύμβουλοι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, καθώς και τρέχοντα, παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα, αναφέρουν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο αξιωματούχων από την ανάληψη καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο προς Τραμπ: Όχι κινητήρες για το τουρκικό KAAN

Το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο ζητά με επιστολή του στον Μπάιντεν να σταματήσει την πώληση κινητήρων GE F110 στην Τουρκία για τα μαχητικά KAAN και να μην προχωρήσει η απόκτηση F-35 από την Άγκυρα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Πιθανή συνάντηση με Τραμπ στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «πιθανότατα» θα συνομιλήσει διμερώς με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεφθεί την Άγκυρα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί αυτοπροσώπως στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.