ΓΔ: 2115.71 -0.67% Τζίρος: 116.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:40
Σημαία της Σουηδίας
Η εθνική σημαία της Σουηδίας κυματίζει κάτω από γαλανό ουρανό, σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας.

Η σουηδική αστυνομία ερευνά απόπειρα δολιοφθοράς στο νερό στη Γοτλάνδη

Η έκθεση έρχεται εν μέσω ορισμένων πρόσφατων περιστατικών ζημιών σε υποδομές στην περιοχή που έχουν κατηγορηθεί στον ρωσικό υβριδικό πόλεμο.

Η σουηδική αστυνομία ερευνά μια υπόθεση απόπειρας δολιοφθοράς με στόχο την παροχή νερού στο νησί Γκότλαντ στη Βαλτική Θάλασσα , ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα  Aftonblabet, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, ολόκληρο το νησί μπορεί να είχε μείνει χωρίς νερό, αν δεν είχε ανακαλυφθεί η δολιοφθορά.

Η έκθεση έρχεται εν μέσω ορισμένων πρόσφατων περιστατικών ζημιών σε υποδομές στην περιοχή που έχουν κατηγορηθεί στον ρωσικό υβριδικό πόλεμο.

Η Aftonblabet επικαλέστηκε την επικεφαλής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής, ότι οι σαμποτέρ είχαν προκαλέσει διακοπή της αντλίας σε μια λίμνη που τροφοδοτεί «μεγάλα τμήματα της Γοτλάνδης».

«Γνωρίζουμε ένα περιστατικό που αναφέρθηκε χθες, αλλά το χειρίζεται η αστυνομία», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Οι τεχνικοί που εξέτασαν τη ζημιά την Κυριακή δήλωσαν ότι υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινη επιρροή». Ο Πάτρικ Γιόχανσον από τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής είπε ότι «δεν ήταν τυχαία πράξη» και ότι κάποιος «έκλεισε την αντλία και έβγαλε ένα καλώδιο».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι Σουηδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ζημιά σε ένα υποθαλάσσιο καλώδιο ανατολικά του Γκότλαντ δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης δολιοφθοράς και απελευθέρωσαν ένα ύποπτο πλοίο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα δεχτεί σκληρά πλήγματα τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα πλήγματα κατά του Ιράν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, απειλώντας το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, αν δεν υπάρξει συμφωνία, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με πυραύλους και drones δέχθηκαν τα ΗΑΕ, λέει το Υπ. Άμυνας

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ ανακοίνωσε μέσω X ότι δέχονται επίθεση με πυραύλους και drones, με την αντιαεροπορική άμυνα να ενεργοποιείται για την αντιμετώπιση των απειλών, χωρίς να διευκρινίζεται η προέλευσή τους.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αβάσιμη η δήλωση Τραμπ για αίτημα εκεχειρίας, απαντά η Τεχεράνη

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ διέψευσε τις δηλώσεις Τραμπ περί ιρανικού αιτήματος για κατάπαυση πυρός, χαρακτηρίζοντάς τες ψευδείς και αβάσιμες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εξουδετέρωση ανώτερου στελέχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Χατζ Γιουσέφ Ισμαήλ Χασέμ, διοικητή του νότιου μετώπου της Χεζμπολάχ, σε νυχτερινή επίθεση. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατό του, χαρακτηρίζοντάς τον «φάρο της Ισλαμικής Αντίστασης».
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Volvo - Geely: Πιο στενή συνεργασία με φόντο ευρωπαϊκά εργοστάσια

Ο Λι Σούφου επιδιώκει τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Volvo να κατασκευάζουν οχήματα για τη Geely, σε μια προσπάθεια στενότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπορικών σημάτων, ενώ η Volvo ενισχύει τα υβριδικά της και γίνεται διανομέας της Lynk & Co.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μέση Ανατολή: Επίθεση με δύο βλήματα σε δεξαμενόπλοιο κοντά στο Κατάρ

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο αγνώστου προέλευσης βλήματα 30 χλμ. βόρεια της Ντόχα, προκαλώντας ζημιά και πυρκαγιά που κατασβέστηκε. Η UKMTO διερευνά το περιστατικό και δεν έχει επιβεβαιώσει την προέλευση των βλημάτων.