ΓΔ: 2050.35 1.28% Τζίρος: 99.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:37:34
Γυναίκα στα ερείπια Γάζας
Γυναίκα εκφράζει απόγνωση ανάμεσα σε ερείπια στη Γάζα μετά από ισραηλινή επίθεση.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως η Παλαιστίνη έχει επαρκή τρόφιμα

«Έχουν αρκετά τρόφιμα για να φέρουν μια επιδημία παχυσαρκίας, αλλά τους μόνους που βλέπετε να παχαίνουν είναι μέλη της Χαμάς (...). Κανείς δεν πεινάει στη Χαμάς» ανέφερε.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς έχει «επαρκείς ποσότητες τροφίμων, τόσες για επιδημία παχυσαρκίας», στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός ζήτησε να βομβαρδιστούν οι αποθήκες τροφίμων στον παλαιστινιακό θύλακα, μια ημέρα την αναστολή από την ισραηλινή κυβέρνηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς συσσωρεύει επί μήνες προμήθειες», είπε ο εκπρόσωπος Ντέιβιντ Μένσερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

«Έχουν αρκετά τρόφιμα για να φέρουν μια επιδημία παχυσαρκίας, αλλά τους μόνους που βλέπετε να παχαίνουν είναι μέλη της Χαμάς (...). Κανείς δεν πεινάει στη Χαμάς», πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ, καθώς και πολλά αραβικές χώρες, κατήγγειλαν το Ισραήλ για την αναστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και ζήτησε την άμεση επαναφορά ροής της βοήθειας.

Από τις 19 Ιανουαρίου, εκατοντάδες φορτηγά που μεταφέρουν καθημερινά τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν βοηθήσει στην ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού περισσότερων από 2 εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκεται αντιμέτωποι με λιμό και ασθένειες, μετά από 15 μήνες ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ εξήρε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την απόφασή του να σταματήσει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα, ζητώντας να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να βομβαρδίσει τις υπάρχουσες αποθήκες όπου φυλάσσεται βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα, ώστε να «προκληθεί ασφυξία στη Χαμάς και να την κάνει να παραδοθεί και να επιστρέψει όλους τους ομήρους μας».

«Για να συμβεί αυτό, η Γάζα πρέπει να βιώσει κόλαση. Και κόλαση σημαίνει επίσης βομβαρδισμό όλων των αποθηκών βοήθειας που κατέχει η Χαμάς» καθώς και διακοπή της παροχής ηλεκτρισμού και νερού, είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εξάρθρωση δικτύου κατασκοπείας ΗΠΑ και Ισραήλ ανακοινώνουν οι αρχές

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε δίκτυο κατασκοπείας που φέρεται να καθοδηγούσαν η Ισραήλ και οι ΗΠΑ, μέσω επιχείρησης σε πολλές επαρχίες. Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για συλλήψεις ή τοποθεσίες.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο στρατός εντόπισε τα λείψανα ομήρου στη Γάζα

Το Ισραήλ παρέλαβε μια από τις τελευταίες έξι σορούς ομήρων από τη Χαμάς, μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Η σορός μεταφέρεται για αναγνώριση στο Τελ Αβίβ, ενώ εντοπίστηκε στο Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με τους ενόπλους της Χαμάς.
Σημαίες Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Αζερμπαϊτζάν δεν θα στείλει ειρηνευτική αποστολή στη Γάζα χωρίς εκεχειρία

Το Αζερμπαϊτζάν δεν θα στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα, εκτός αν σταματήσουν εντελώς οι συγκρούσεις Ισραήλ-Χαμάς. Οποιαδήποτε αποστολή στρατού θα χρειαστεί κοινοβουλευτική έγκριση και δεν υπάρχει σχετικό νομοσχέδιο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός καλεί σε εκκένωση περιοχών στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους τριών χωριών στο νότιο Λίβανο να φύγουν άμεσα, ανακοινώνοντας ότι θα πλήξει στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ ως απάντηση σε πρόσφατες επιχειρήσεις της οργάνωσης στην περιοχή.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις συνεχείς παραβιάσεις στη Γάζα

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία ειρήνης, μιλώντας στη σύνοδο για την κοινωνική ανάπτυξη στην Ντόχα.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Αρχή

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε για τρίτη συνεχή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Παλαιστινίων, καθώς δοκιμάζεται η εύθραυστη εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA.