ΓΔ: 2616.9 -0.49% Τζίρος: 49.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:35
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Απειλές Λαβρόφ για ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

«Αυτό το σχέδιο αποστολής 'ειρηνευτών' στην Ουκρανία είναι η συνέχεια της απειλής πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον μας», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Krasnaya Zvezda.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η αποστολή ευρωπαϊκών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα ήταν «υποκίνηση» σε πόλεμο με τη Ρωσία, μετέδωσε το Reuters.

«Αυτό το σχέδιο αποστολής 'ειρηνευτών' στην Ουκρανία είναι η συνέχεια της απειλής πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον μας», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Krasnaya Zvezda.

Ο Λαβρόφ σχολίασε επίσης τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, περιγράφοντας τις διαβουλεύσεις μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων των δύο χωρών, που συναντήθηκαν στο Ριάντ τον περασμένο μήνα, ως «μια απολύτως φυσιολογική συνομιλία μεταξύ δύο αντιπροσωπειών».

«Δεν θα σκεφτούμε ποτέ το ίδιο για όλα τα ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής. Το παραδεχτήκαμε στο Ριάντ. Και οι Αμερικανοί το παραδέχτηκαν. Στην πραγματικότητα το είπαν οι ίδιοι», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για τα συμφέροντά τους και να προβούν σε αμοιβαία επωφελείς ενέργειες. Αλλά σε περιπτώσεις όπου τα συμφέροντά τους διαφέρουν, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι υποχρεωμένες να αποφύγουν τον πόλεμο».

Ο Λαβρόφ περιέγραψε τον Τραμπ ως πραγματιστή του οποίου οι πράξεις καθοδηγούνται από την «κοινή λογική». «Έτσι είναι ενδιαφέρον μαζί του», είπε επίσης ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε γγ ΝΑΤΟ: Χρειάζεται επιπλέον στήριξη αντιαεροπορικής άμυνας

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον γγ του ΝΑΤΟ Ρούτε για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους. Ο Ρούτε τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει τρόπους άμεσης στήριξης της χώρας.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Σε στενή επαφή με Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου στο έδαφός της και τονίζει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για υπεράσπιση. Ενεργοποιήθηκαν αμυντικά συστήματα από Πολωνία και ΝΑΤΟ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι και Αμερικανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ συζήτησαν αντιαεροπορική άμυνα

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον Αμερικανό πρέσβη στο ΝΑΤΟ το θέμα των αδειών για τα αντιαεροπορικά Patriot, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας μέσω του προγράμματος PURL λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.