ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σερβική σημαία

Οι φοιτητές στο Βελιγράδι τίμησαν τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Στην κεφαλή της πορείας των Σέρβων φοιτητών δέσποζε ένα μεγάλο πανό όπου αναγράφονταν: «Ο αγώνας σας είναι και αγώνας δικός μας!».

Φοιτητές και πολίτες της Σερβίας συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι για να τιμήσουν τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και να συμπαρασταθούν στον ελληνικό λαό.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Στις 11:00 η ώρα έφτασαν έξω από την ελληνική πρεσβεία οι Έλληνες φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Βελιγράδι.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ήταν απλά ένα τραγικό γεγονός ήταν μία αφύπνιση, 57 ζωές χάθηκαν άδικα και μαζί τους χάθηκε η αθωότητα μίας ολόκληρης γενιάς. Δεν σιωπούμε, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε και δεν συνηθίζουμε. Η δικαιοσύνη δεν είναι πολυτέλεια, οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα άτομα που χάθηκαν άδικα αλλά και γι αυτούς που έμειναν πίσω με τα αναπάντητα γιατί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια Ελευθερία Τσακιρίδου.

Οι Σέρβοι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από την Φιλοσοφική σχολή μέχρι την ελληνική πρεσβεία.

Στην κεφαλή της πορείας των Σέρβων φοιτητών δέσποζε ένα μεγάλο πανό όπου αναγράφονταν: «Ο αγώνας σας είναι και αγώνας δικός μας!». Οι φοιτητές κρατούσαν ελληνικές και σερβικές σημαίες όπως και πλακάτ με συνθήματα κατά της διαφθοράς και υπέρ της απόδοσης δικαιοσύνης.

Ο Αλεξάνταρ, φοιτητής του σχολής Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου, δήλωσε ότι «οι Σέρβοι φοιτητές τιμούν σήμερα τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη μαζί με τα 15 θύματα στο Νόβι Σαντ. Είναι ανάγκη να επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας οι δύο λαοί, ιδίως τώρα που περνάμε δύσκολες στιγμές».

Στην εκδήλωση μνήμης παρέστησαν και απλοί πολίτες οι οποίοι μ αυτόν τον τρόπο εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους με τον ελληνικό λαό.

Στις 11:52 τηρήθηκε σιγή 16 λεπτών στην μνήμη των 57 θυμάτων στα Τέμπη και των 15 νεκρών από την πτώση του γείσου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ την 1η Νοεμβρίου του 2024.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα των Τεμπών ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας από εκπρόσωπο των φοιτητών της Σερβίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης «Το Χωριάτικο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωριάτικο»: Δύο κατηγορούμενοι προφυλακιστέοι, συνεχίζονται οι απολογίες

Δύο άτομα προφυλακίστηκαν και ένας τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για την υπόθεση της αλυσίδας "Χωριάτικο", ενώ συνεχίζονται οι απολογίες για τους 29 συνολικά κατηγορούμενους σχετικά με εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύθηκε η δολοφονία 80χρονου στο Γαλάτσι – Συνελήφθη 48χρονος

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 80χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γαλάτσι τον Ιούλιο. Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και κλοπή, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωριάτικο»: Ξεκινούν οι απολογίες, πρώτος ενώπιον ανακριτή ο ιδιοκτήτης

Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των 59 κατηγορουμένων στην υπόθεση των αρτοποιείων «Χωριάτικο», με τους πρώτους 30, ανάμεσά τους και τον φερόμενο αρχηγό, να εμφανίζονται ενώπιον των δικαστών. Οι υπόλοιποι απολογούνται αύριο.
«Φοιτητική Λίστα» στη Σερβία.
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Φοιτητικές κινητοποιήσεις και εισβολή σε τηλεοπτικό κανάλι

Η «Φοιτητική Λίστα» παραμένει χωρίς κυβέρνηση, καθώς η νέα Βουλή δεν μπορεί να συγκροτηθεί μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις και να επικυρωθούν τα αποτελέσματα, ενώ η σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης μπορεί να καθυστερήσει έως και ένα μήνα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ κατηγορητήριο στους συλληφθέντες για το "Χωριάτικο" - Μαστροπεία και ληστεία

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε 59 συλληφθέντες, με κεντρικό πρόσωπο τον ιδιοκτήτη των "Χωριάτικο", για σύσταση εγκληματικής ομάδας, οικονομική απάτη, φοροδιαφυγή, μαστροπεία, ληστεία και ξέπλυμα χρήματος.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Marfin: Συμπληρωματική απολογία και από τον τρίτο κατηγορούμενο

Η ανάκριση για τον εμπρησμό της Marfin ολοκληρώνεται μετά τη νέα απολογία και του τρίτου κατηγορούμενου, που επιστρέφει στη φυλακή. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τρομοκρατική πράξη και 24 απόπειρες ανθρωποκτονίας.