ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Δικαιοσύνη

Μασσαλία: Δύο Γάλλοι ένοχοι για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο

Χθες, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο προσώπων για την επίθεση χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες πέραν του ότι πρόκειται για «δύο σημαντικά πρόσωπα».

Δύο Γάλλοι υπήκοοι, οι οποίοι εργάζονται στο ερευνητικό ινστιτούτο της Γαλλίας CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας) παραδέχτηκαν την ευθύνη τους για την επίθεση με κοκτέιλ μολότωφ τη Δευτέρα στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Χθες, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο προσώπων για την επίθεση χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες πέραν του ότι πρόκειται για «δύο σημαντικά πρόσωπα».

Οι δύο συλληφθέντες έριξαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στον κήπο του κτιρίου όπου στεγάζεται το ρωσικό προξενείο, εκ των οποίων οι δύο εξερράγησαν.

Η επίθεση συνέπεσε με την τρίτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση και η Μόσχα ζήτησε από τις γαλλικές αρχές την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού σχολιάζοντας ότι το συμβάν έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπάς δεσμεύεται για άμεση έκδοση του υπόπτου της επίθεσης του 1982

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Χισάμ Χαρμπ, ύποπτου για επίβλεψη της επίθεσης το 1982 στο Παρίσι, στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίδα δικάζεται για γενοκτονία λόγω ομηρίας Γιαζίντι έφηβης στη Συρία

Η Σονιά Μεζρί γίνεται η πρώτη Γαλλίδα που θα δικαστεί για γενοκτονία, επειδή το 2015 κράτησε μια Γιαζίντι έφηβη ως σκλάβα στη Συρία. Η 36χρονη επαναπατρίστηκε στη Γαλλία και κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διώξεις σε δύο Γαλλοϊσραηλινές ακτιβίστριες για "συνενοχή σε γενοκτονία"

Η γαλλική δικαιοσύνη κάλεσε δύο Γαλλοϊσραηλινές ακτιβίστριες να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή, στο πλαίσιο έρευνας για "συνενοχή σε γενοκτονία" και αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπως ανέφερε πηγή στο Παρίσι.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 30 χρόνια κάθειρξη σε βρεφονηπιαγωγό για φόνο βρέφους

Πρώην εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Λιόν καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία βρέφους με αποφρακτικό τουαλέτας. Θα εκτίσει τουλάχιστον 15 χρόνια, χωρίς πρόθεση έφεσης από την υπεράσπισή της.