ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δικαιοσύνη

Μασσαλία: Δύο Γάλλοι ένοχοι για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο

Χθες, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο προσώπων για την επίθεση χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες πέραν του ότι πρόκειται για «δύο σημαντικά πρόσωπα».

Δύο Γάλλοι υπήκοοι, οι οποίοι εργάζονται στο ερευνητικό ινστιτούτο της Γαλλίας CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας) παραδέχτηκαν την ευθύνη τους για την επίθεση με κοκτέιλ μολότωφ τη Δευτέρα στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Χθες, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο προσώπων για την επίθεση χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες πέραν του ότι πρόκειται για «δύο σημαντικά πρόσωπα».

Οι δύο συλληφθέντες έριξαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στον κήπο του κτιρίου όπου στεγάζεται το ρωσικό προξενείο, εκ των οποίων οι δύο εξερράγησαν.

Η επίθεση συνέπεσε με την τρίτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση και η Μόσχα ζήτησε από τις γαλλικές αρχές την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού σχολιάζοντας ότι το συμβάν έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίδα δικάζεται για γενοκτονία λόγω ομηρίας Γιαζίντι έφηβης στη Συρία

Η Σονιά Μεζρί γίνεται η πρώτη Γαλλίδα που θα δικαστεί για γενοκτονία, επειδή το 2015 κράτησε μια Γιαζίντι έφηβη ως σκλάβα στη Συρία. Η 36χρονη επαναπατρίστηκε στη Γαλλία και κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών για την κλοπή κοσμημάτων στο Λούβρο

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες για κλοπή κοσμημάτων αξίας 88 εκατ. ευρώ από το Λούβρο. Ο ένας συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ο άλλος στην περιοχή του Παρισιού. Η διάρρηξη διήρκεσε 7-8 λεπτά και οι δράστες ήταν τέσσερις.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ισόβια κάθειρξη στη δολοφόνο της 12χρονης Λολά

Η Νταμπία Μπενκιρέντ καταδικάστηκε στη Γαλλία σε πραγματικά ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και βασανισμό της 12χρονης Λολά Νταβιέ, όντας η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει τη μέγιστη ποινή χωρίς δυνατότητα μείωσης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 Ρουμάνοι μαστροποί για 3-7 έτη

Πέντε Ρουμάνοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 έως 7 ετών στη Μασσαλία για εξώθηση σε πορνεία 50 νεαρών γυναικών σε γαλλικά διαμερίσματα, ενώ αθωώθηκαν για εμπορία ανθρώπων. Το τρίτο μέλος της ηγετικής τριάδας διαφεύγει.
Γαλλική Γερουσία συνεδρίαση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Ποινικός Κώδικας θεσπίζει κάθε μη συναινετικό σεξ ως επίθεση

Η Γαλλία αλλάζει τον ορισμό του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, εντάσσοντας τη συναίνεση στον Ποινικό Κώδικα. Κάθε μη συναινετική πράξη θεωρείται επίθεση, με τη συναίνεση να πρέπει να είναι ελεύθερη, σαφής και ανακλητή.