ΓΔ: 2610 -0.76% Τζίρος: 67.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:35
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι κατάρριψε 128 ουκρανικά drones

Η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κάνει λόγο για την αναχαίτιση και κατάρριψη 128 ουκρανικών drone σε διάφορες ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες ουκρανικές επιδρομές από την έναρξη του πολέμου προ τριετίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν 128 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στους αιθέρες διαφόρων ρωσικών περιφερειών και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες ουκρανικές επιδρομές του είδους από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από τρία χρόνια.

Στην άλλη πλευρά, επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους ένας άνθρωπος, να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 4 και να πάρουν φωτιά σπίτια, σύμφωνα με αξιωματικό.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ρωσικό έδαφος τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο εκστρατείας που το Κίεβο λέει πως διεξάγεται σε αντίποινα για τις αέναα επαναλαμβανόμενες ρωσικές επιδρομές σε ουκρανικές πόλεις και ενεργειακές υποδομές.

Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 128 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», εκ των οποίων 83 στους αιθέρες της Κρασναντάρ (νοτιοδυτικά) και άλλα 30 πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας τη Μόσχα.

Πέραν της Κρασναντάρ, γνωστής για τις λουτροπόλεις της στη Μαύρη Θάλασσα, επιδρομές έγιναν επίσης στις ρωσικές περιφέρειες Μπριάνσκ και Κουρσκ, που γειτονεύουν με την Ουκρανία, κατά την ίδια πηγή.

Δεν αναφέρθηκε κάποια σοβαρή ζημιά εξαιτίας των επιδρομών αυτών μέχρι στιγμής ούτε από ρωσικά ΜΜΕ, ούτε από τις αρχές.

Στην άλλη πλευρά, ο Μικόλα Καλάσνικ, στρατιωτικός περιφερειάρχης στην περιοχή που περιβάλλει το Κίεβο, ανέφερε ότι επιδρομή ρωσικών drones σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον τέσσερις και προκάλεσε πυρκαγιές σε πέντε σπίτια και δυο πολυκατοικίες.

Πτώμα βρέθηκε σε σπίτι που πήρε φωτιά, ανέφερε ο κ. Καλάσνικ μέσω Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

16 νεκροί σε επιθέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία

Τουλάχιστον 16 νεκροί από επιθέσεις με drones και πυραύλους σημειώθηκαν σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να δέχεται μαζική επίθεση. Ο πόλεμος συνεχίζεται με εκατέρωθεν πλήγματα που προκαλούν αυξανόμενα θύματα αμάχων.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο τη νύχτα, τρεις τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχους

Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα και drones προκάλεσαν πυρκαγιές σε δύο περιοχές του Κιέβου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο. Τρεις τραυματίες αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση της πόλης.
Drone, Heron
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: 600 ουκρανικά drones επιτέθηκαν, τρεις τραυματίες σύμφωνα με τον δήμαρχο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 600 drones επιχείρησαν να επιτεθούν στη Μόσχα, με τη ρωσική άμυνα να καταρρίπτει 201 εξ αυτών κοντά στην πόλη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σομπιάνιν.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones προκαλούν διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη στην Κριμαία

Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας σημειώθηκε νέα διακοπή ρεύματος ύστερα από επιθέσεις ουκρανικών drones, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης Ραζβαζάγεφ ανέφερε μαζική επίθεση και εκτίμηση ζημιών από τις αρχές.