ΓΔ: 2214.02 -1.87% Τζίρος: 173.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:18:36
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Φωτο: SOOC

ΗΠΑ: Θετικές συζητήσεις με τον θαρραλέο Ζελένσκι είχε ο Κιθ Κέλογκ

Ο Κέλογκ δήλωσε στην πλατφόρμα X ότι είχε επίσης συνομιλίες με την «ταλαντούχα ομάδα για θέματα εθνικής ασφάλειας» του Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ δήλωσε σήμερα ότι είχε χθες στο Κίεβο «εκτενείς και θετικές» συζητήσεις με τον «θαρραλέο» ηγέτη του ουκρανικού κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Κέλογκ δήλωσε στην πλατφόρμα X ότι είχε επίσης συνομιλίες με την «ταλαντούχα ομάδα για θέματα εθνικής ασφάλειας» του Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Μία μακρά και έντονη ημέρα με την ανώτατη ηγεσία της Ουκρανίας. Εκτενείς και θετικές συζητήσεις με τον Ζελένσκι, τον αποφασιστικό και θαρραλέο ηγέτη μιας εμπόλεμης χώρας και την ταλαντούχα ομάδα του για θέματα εθνικής ασφάλειας», έγραψε ο Κέλογκ στο Χ, σε πλήρη αντίθεση με την έντονη κριτική που άσκησε ο πρόεδρος Τραμπ στον Ουκρανό πρόεδρο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, την ματαίωση της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης ζήτησε η αμερικανική πλευρά.

Ο Ζελένσκι μετά τη συνάντηση με τον Κέλογκ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το Κίεβο είναι έτοιμο «για μια ισχυρή, πραγματικά ωφέλιμη συμφωνία» με τις ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων και της ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ σωστά κατηγορεί τον Ζελένσκι για καθυστέρηση ειρήνης

Το Κρεμλίνο υιοθετεί τη θέση του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι, και όχι η Ρωσία, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε αντίθεση με απόψεις Ευρωπαίων που κατηγορούν τη Μόσχα για έλλειψη διάθεσης για ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία συμφωνεί με Τραμπ: Ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο συμφωνεί με τον Τραμπ ότι ο Ζελένσκι ευθύνεται για την καθυστέρηση ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα δεχτεί Αμερικανούς απεσταλμένους όταν καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ σχεδιάζουν συνάντηση με Πούτιν στη Μόσχα

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ σχεδιάζουν ταξίδι στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση μπορεί να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων στο Ιράν. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλω να δω σύντομα τον Τραμπ, συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Παρίσι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθεί σύντομα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Ζητά σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ και Ευρώπη έναντι πιθανής ρωσικής επίθεσης.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλω σαφήνεια για εγγυήσεις και συνάντηση με Τραμπ σύντομα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθεί σύντομα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Ζητά σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ και Ευρώπη έναντι πιθανής ρωσικής επίθεσης.