ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

Ο Τραμπ δεν αποκλείει μία συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Το 2020 οι ΗΠΑ είχαν ήδη «υπογράψει εξαίρετη εμπορική συμφωνία με την Κίνα» κι η σύναψη νέας «είναι πιθανή», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε  ότι είναι «πιθανή» η σύναψη νέας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, καθώς η Ουάσιγκτον επιβάλλει από τις αρχές Φεβρουαρίου επιπρόσθετους δασμούς 10% σε όλα τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, ενώ το Πεκίνο επέλεξε να ανταποδώσει επιβάλλοντας στοχευμένους δασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες αμερικανικών αγαθών.

Το 2020 οι ΗΠΑ είχαν ήδη «υπογράψει εξαίρετη εμπορική συμφωνία με την Κίνα» κι η σύναψη νέας «είναι πιθανή», είπε ο κ. Τραμπ στον Τύπο επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Δήλωσε επίσης πως αναμένει ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Στόχος η στρατηγική σταθερότητα στις ΗΠΑ-Κίνας σχέσεις

Οι ΗΠΑ και η Κίνα πέτυχαν στρατηγική σταθερότητα στις σχέσεις τους, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, ενόψει της επίσκεψης Τραμπ στο Πεκίνο, επισημαίνοντας ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα ήταν επιζήμιος για όλους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επιτίθεται ξανά στο Ανώτατο Δικαστήριο για νέα απόφασή του

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατηγορώντας το ότι στηρίζει την Κίνα, μετά την απόφαση που ακύρωσε πολλούς δασμούς που είχε επιβάλει ο ίδιος, ενώ τόνισε πως υπονομεύονται οι προεδρικές του αρμοδιότητες.
Αμερικανική σημαία δασμοί
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σε ισχύ παραμένουν οι εμπορικές συμφωνίες, λέει ο Τζ. Γκριρ

Ο Τζέιμισον Γκριρ δήλωσε πως οι εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ με ΕΕ, Κίνα και άλλες χώρες θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την ακύρωση των δασμών Τραμπ, ενώ η επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Σι δεν θα εστιάσει στις εμπορικές διαφορές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επισκέπτεται την Κίνα 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου εν μέσω εντάσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Κίνα από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου για κρίσιμες συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ, με το επίκεντρο στη συνέχιση της εμπορικής εκεχειρίας. Πρόκειται για μια επίσκεψη με σημαντικό συμβολισμό.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ-Νετανιάχου: Πίεση ΗΠΑ στην Τεχεράνη για μείωση πετρελαίου στην Κίνα

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα, σύμφωνα με το Axios. Η Κίνα απάντησε πως η νόμιμη διεθνής συνεργασία πρέπει να γίνεται σεβαστή.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα υποδεχθεί τον Σι Τζινπίνγκ στον Λευκό Οίκο στο τέλος του έτους

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι σχεδιάζει να υποδεχθεί τον Σι Τζινπίνγκ στον Λευκό Οίκο στο τέλος του έτους για συνομιλίες κυρίως για το εμπόριο και πως διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Επίσης σκοπεύει να επισκεφτεί την Κίνα τον Απρίλιο.