ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
delta-airlines-aeroporikes
Φώτο: Shutterstock

Καναδάς: Επιβατικό αεροσκάφος αναποδογυρίζει στον διάδρομο μετά την προσγείωση

Αεροπλάνο της Delta Airlines με 80 επιβάτες υπέστη ατύχημα κατά την προσγείωσή του σε χιονισμένο διάδρομο στο Τορόντο την Δευτέρα. Το αεροσκάφος ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Delta Airlines με 80 επιβαίνοντες υπέστη ατύχημα κατά την προσγείωσή του στο χιονισμένο Τορόντο χθες Δευτέρα, αναποδογύρισε στον διάδρομο, συμβάν που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άνθρωποι, τρεις σοβαρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πτήση που εκτελούσε η Endeavor Air, θυγατρική της Delta, με αεροσκάφος τύπου Bombardier CRJ900 συνέδεε τη Μινεάπολη (Μινεσότα, ΗΠΑ) με τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Το ατύχημα έγινε περί τις 15:30 (τοπική ώρα), διευκρίνισε η Delta Airlines.

Το αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο προειδοποιούσε νωρίτερα πως επικρατούσαν σφοδροί άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες, μολαταύτα προβλεπόταν πυκνή κίνηση καθώς το σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν πολλά δρομολόγια λόγω χιονοθύελλας.

«Παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Άνδρας περίπου εξήντα ετών και γυναίκα περίπου σαράντα ετών διακομίστηκαν επίσης (σε νοσοκομείο) με σοβαρούς τραυματισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος υπηρεσίας πρώτων βοηθειών που επιχείρησε επιτόπου.

Χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα και δυο ασθενοφόρα με δυνατότητα παροχής αυξημένης φροντίδας καθ’ οδόν, πρόσθεσε.

Άλλοι δώδεκα άνθρωποι υπέστησαν λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς, πάντως μεταφέρθηκαν επίσης σε νοσοκομεία της περιοχής, ανέφερε ο Λόρενς Σέιντον της υπηρεσίας ασθενοφόρων της περιφέρειας Πιλ, που επέβλεψε την επιχείρηση.

Οπτικό υλικό από το αεροδρόμιο του Τορόντο εικονίζει το αεροσκάφος αναποδογυρισμένο σε διάδρομο που έχει καλυφθεί από λεπτό στρώμα χιονιού.

Η Delta Airlines διαβεβαίωσε πως το ατύχημα «δεν προκάλεσε θανάτους». Στο αεροσκάφος επέβαιναν 76 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος. Το αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο έκλεισε για μερικές ώρες εξαιτίας του ατυχήματος.

«Παρακολουθώ στενά το σοβαρό ατύχημα στο αεροδρόμιο Πίρσον που υπέστη η πτήση 4819 της Delta Airlines η οποία ερχόταν από τη Μινεάπολη», σημείωσε μέσω X η Ανίτα Ανάντ, η υπουργός Μεταφορών του Καναδά.

Η υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών του Καναδά (BST) γνωστοποίησε πως έστειλε ομάδα ερευνητών της στο Πίρσον μετά το ατύχημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς απαντά με δασμούς σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά

Ο Καναδάς ανακοίνωσε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, επιβάλλοντας δασμούς σε χάλυβα, γαλακτοκομικά, χαρτί, αγροτικά μηχανήματα και ηλεκτρονικά από 8/9, απαντώντας σε αμερικανικούς δασμούς ύψους 20 δισ. δολαρίων.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδικά αντίμετρα σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου αντίποινα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, εστιάζοντας σε χάλυβα και γαλακτοκομικά. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις αμερικανικές προτάσεις για εμπορική συμφωνία.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέοι δασμοί σε καναδικά προϊόντα, αντίποινα από την Οτάβα

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Καναδά, με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα, κλιμακώνοντας την ένταση. Οι νέοι δασμοί αφορούν το 5,5% των καναδικών εξαγωγών αξίας 20 δισ. δολαρίων.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι αμερικανικοί δασμοί σε καναδικές εισαγωγές, απαντά η Οτάβα

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα, όπως είχε προαναγγείλει ο Τραμπ, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.