ΓΔ: 2479.02 -0.88% Τζίρος: 321.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:37
delta-airlines-aeroporikes
Φώτο: Shutterstock

Καναδάς: Επιβατικό αεροσκάφος αναποδογυρίζει στον διάδρομο μετά την προσγείωση

Αεροπλάνο της Delta Airlines με 80 επιβάτες υπέστη ατύχημα κατά την προσγείωσή του σε χιονισμένο διάδρομο στο Τορόντο την Δευτέρα. Το αεροσκάφος ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Delta Airlines με 80 επιβαίνοντες υπέστη ατύχημα κατά την προσγείωσή του στο χιονισμένο Τορόντο χθες Δευτέρα, αναποδογύρισε στον διάδρομο, συμβάν που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άνθρωποι, τρεις σοβαρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πτήση που εκτελούσε η Endeavor Air, θυγατρική της Delta, με αεροσκάφος τύπου Bombardier CRJ900 συνέδεε τη Μινεάπολη (Μινεσότα, ΗΠΑ) με τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Το ατύχημα έγινε περί τις 15:30 (τοπική ώρα), διευκρίνισε η Delta Airlines.

Το αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο προειδοποιούσε νωρίτερα πως επικρατούσαν σφοδροί άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες, μολαταύτα προβλεπόταν πυκνή κίνηση καθώς το σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν πολλά δρομολόγια λόγω χιονοθύελλας.

«Παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Άνδρας περίπου εξήντα ετών και γυναίκα περίπου σαράντα ετών διακομίστηκαν επίσης (σε νοσοκομείο) με σοβαρούς τραυματισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος υπηρεσίας πρώτων βοηθειών που επιχείρησε επιτόπου.

Χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα και δυο ασθενοφόρα με δυνατότητα παροχής αυξημένης φροντίδας καθ’ οδόν, πρόσθεσε.

Άλλοι δώδεκα άνθρωποι υπέστησαν λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς, πάντως μεταφέρθηκαν επίσης σε νοσοκομεία της περιοχής, ανέφερε ο Λόρενς Σέιντον της υπηρεσίας ασθενοφόρων της περιφέρειας Πιλ, που επέβλεψε την επιχείρηση.

Οπτικό υλικό από το αεροδρόμιο του Τορόντο εικονίζει το αεροσκάφος αναποδογυρισμένο σε διάδρομο που έχει καλυφθεί από λεπτό στρώμα χιονιού.

Η Delta Airlines διαβεβαίωσε πως το ατύχημα «δεν προκάλεσε θανάτους». Στο αεροσκάφος επέβαιναν 76 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος. Το αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο έκλεισε για μερικές ώρες εξαιτίας του ατυχήματος.

«Παρακολουθώ στενά το σοβαρό ατύχημα στο αεροδρόμιο Πίρσον που υπέστη η πτήση 4819 της Delta Airlines η οποία ερχόταν από τη Μινεάπολη», σημείωσε μέσω X η Ανίτα Ανάντ, η υπουργός Μεταφορών του Καναδά.

Η υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών του Καναδά (BST) γνωστοποίησε πως έστειλε ομάδα ερευνητών της στο Πίρσον μετά το ατύχημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ: Δύο νεκροί, νεκρός και ο δράστης

Δύο νεκροί, ένας κάτοικος και ένας αστυνομικός, σε αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μόντρεαλ. Ο δράστης έπεσε νεκρός, τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα, ενώ φέρεται πως άφησε μανιφέστο της ομάδας «incel».
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Μόντρεαλ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ο δράστης

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους αστυνομικός και ο ύποπτος, σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε. Η αστυνομία ερευνά ακόμη τα αίτια του περιστατικού.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί, μεταξύ τους κι ο δράστης

Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο ύποπτος, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις δαπάνες, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε,αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αμερικανικών δυνάμεων, στην πρόοδο των συμμάχων στις αμυντικές δαπάνες και στη δυνατότητα συμβολής του ΝΑΤΟ στα Στενά του Ορμούζ.