ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Το Κρεμλίνο Μόσχας
Πανοραμική εικόνα του Κρεμλίνου της Μόσχας με φωτισμό το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ποταμό Μόσχβα.

Ρωσία: ΗΠΑ και Ρωσία δεν συμφώνησαν ακόμα για συνομιλίες για την Ουκρανία

Σε σχόλιά του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία προσεγγίζει της συζητήσεις με «επιχειρηματική» διάθεση.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το πώς θα γίνει η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία καθώς οι ΗΠΑ έχουν ακόμη να ορίσουν τον επικεφαλής διαπραγματευτή για τις συνομιλίες με τη Ρωσία.

Ο Ουσακόφ μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, πρόκειται να συμμετάσχουν στις διμερείς συνομιλίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στην Σαουδική Αραβία αύριο Τρίτη.

Σε σχόλιά του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Ουσακόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία προσεγγίζει της συζητήσεις με «επιχειρηματική» διάθεση.

Ο στόχος της συνάντησης είναι «να συζητήσουμε την αποκατάσταση των κανονικών σχέσεων (με τις ΗΠΑ), να συζητήσουμε την έναρξη πιθανών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία και να συζητήσουμε τις προοπτικές για επαφές στο υψηλότερο επίπεδο (μεταξύ Πούτιν και Τραμπ)», δήλωσε ο Ουσακόφ στο Κανάλι 1 της ρωσικής τηλεόρασης.

«Τώρα το ερώτημα είναι να συμφωνήσουμε για το πώς θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, επειδή η αμερικανική πλευρά δεν έχει ορίσει έναν επικεφαλής διαπραγματευτή για να διεξάγει συνομιλίες μαζί μας», είπε.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας, ενδέχεται να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία για να συζητήσει τυχόν οικονομικά θέματα που θα προκύψουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Χρονικό όριο στην πρώτη γραμμή - Ζελένσκι ζητά διευκρινίσεις για κατάπαυση πυρός

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όρισε ανώτατο όριο δύο μηνών για υπηρεσία στην πρώτη γραμμή, με σκοπό την ανακούφιση των στρατιωτών και τη διαχείριση έλλειψης προσωπικού στο μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καταδικάζει την αναστολή κυρώσεων των ΗΠΑ σε ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ζελένσκι καταδίκασε την εκ νέου παράταση της αναστολής αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι κάθε δολάριο που δίνεται στη Ρωσία τροφοδοτεί τον πόλεμο. Οι ΗΠΑ επέτρεψαν πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου έως 16 Μαΐου.