ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
Η αμερικανική σημαία κυματίζει μπροστά από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον υπό ένα δραματικό ηλιοβασίλεμα.

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ευρώπη εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανιά

Το έγγραφο που απεστάλη θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με την πιθανή μελλοντική ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν διπλωματικό διάβημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ρωτώντας τους πώς μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας, ανέφερε το Reuters.

Το έγγραφο που απεστάλη θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με την πιθανή μελλοντική ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε αιτήματα για σχόλια, σημείωσε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ανακοινωμένες συνομιλίες της Ουάσιγκτον με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εγείρουν το ζήτημα της «εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες», το οποίο θα εξαρτηθεί από το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος.

«Η εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ εξαρτάται από το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, όχι μόνο από τη διοίκηση του (του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ», είπε ο Σικόρσκι, προειδοποιώντας τον Τραμπ ότι εάν θέλει «να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης, η ειρήνη πρέπει να είναι δίκαιη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Χρονικό όριο στην πρώτη γραμμή - Ζελένσκι ζητά διευκρινίσεις για κατάπαυση πυρός

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όρισε ανώτατο όριο δύο μηνών για υπηρεσία στην πρώτη γραμμή, με σκοπό την ανακούφιση των στρατιωτών και τη διαχείριση έλλειψης προσωπικού στο μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καταδικάζει την αναστολή κυρώσεων των ΗΠΑ σε ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ζελένσκι καταδίκασε την εκ νέου παράταση της αναστολής αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι κάθε δολάριο που δίνεται στη Ρωσία τροφοδοτεί τον πόλεμο. Οι ΗΠΑ επέτρεψαν πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου έως 16 Μαΐου.