ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά μπροστά από αμερικανική σημαία σε πολιτική εκδήλωση.

O Mάρκο Ρούμπιο υπέρ μιας «σταθερής» σχέσης ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Γερμανία, ο Ρούμπιο και ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Τσο Ταε-τζουλ συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την επίτευξη του στόχου της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο είπε στον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν εμπιστοσύνη και σταθερές σχέσεις με τη Νότια Κορέα ανεξάρτητα από την εσωτερική κατάσταση και στις δύο χώρες, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας σε δήλωση, που επικαλείται το Reuters. 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Γερμανία, ο Ρούμπιο και ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Τσο Ταε-τζουλ συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την επίτευξη του στόχου της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε επίσης το νοτιοκορεατικό υπουργείο.

Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα θα συνεργαστούν σε τομείς όπως η ενέργεια και οι τομείς υψηλής τεχνολογίας, όπως η ναυπηγική, η πυρηνική ενέργεια και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Σε απάντηση στο αίτημα του Tαε-τζουλ να επιλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με τους δασμούς των ΗΠΑ μέσω στενών διμερών διαβουλεύσεων, ο Rubio ζήτησε διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, ανέφερε επίσης η δήλωση της Σεούλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κ. Γκίλφοϊλ επισκέφθηκε τη βάση της Σούδας

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη βάση της Σούδας, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της για την περιφερειακή ασφάλεια, τη συνεργασία στο ΝΑΤΟ και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Απαραίτητη η ενίσχυση αντιαεροπορικής άμυνας λόγω Ρωσίας

Η Ρωσία συνεχίζει τις παραβιάσεις εναέριου χώρου στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ωθώντας 14 ηγέτες να ζητήσουν ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και μεγαλύτερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, καταδικάζοντας τις προκλητικές ρωσικές ενέργειες.
Γερμανοί στρατιώτες και ελικόπτερα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί στρατιωτικοί δέχθηκαν επίθεση κοντά σε βάση του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία

Δύο Γερμανοί στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στο Μπρούνσουμ δέχθηκαν λεκτική και σωματική επίθεση από μασκοφόρους που φώναζαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. Τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οι ολλανδικές αρχές διερευνούν το περιστατικό.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Θετική η προοπτική του ΝΑΤΟ παρά τις διεθνείς εντάσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε έντονη αισιοδοξία για το μέλλον της Συμμαχίας, επισημαίνοντας τη σημασία της ενίσχυσης των αμυντικών δαπανών από Ευρωπαίους και Καναδά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.