ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Ο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας, σε επίσημη εμφάνιση.

Μακρόν: Θέλουμε μία AI που δημιουργεί ενότητα στην διεθνή κοινότητα

«Έχουμε ανάγκη αυτών των κανόνων για να προχωρήσει η AI» και «ανάγκη να συνεχίσουμε να προωθούμε μία διεθνή διακυβέρνηση της AI», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στην «ανάγκη ύπαρξης κανόνων» και «ενός πλαισίου εμπιστοσύνης» που θα συνοδεύουν την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τραμπ που προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Εχουμε ανάγκη αυτών των κανόνων για να προχωρήσει η AI» και «ανάγκη να συνεχίσουμε να προωθούμε μία διεθνή διακυβέρνηση της AI», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Παρίσι.

«Αυτή είναι που θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη για την Τεχνητή Νοημοσύνη την στιγμή της επιτάχυνσης και της καινοτομίας και αυτό θα μας επιτρέψει να θέσουμε κανόνες διότι έχουμε ανάγκη τους κανόνες αυτούς ώστε να προχωρήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη», είπε.

«Στο βάθος έχουμε πίστη στην καινοτομία, την επιτάχυνση, την επένδυση, αλλά θέλουμε επίσης μία AI της εμπιστοσύνης, μία AI που δημιουργεί ενότητα στην διεθνή κοινότητα», επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας για ένα «πλαίσιο εμπιστοσύνης» που θα εγγυηθεί «τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή», «δημιουργικότητα», κυρίως πνευματικά δικαιώματα, και «θα αποτρέψει την χρησιμοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για τον έλεγχο της μάζας».

«Αν διαρρήξουμε αυτήν την εμπιστοσύνη, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα διαιρέσει τον κόσμο», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Προηγουμένως, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε προειδοποιήσει από το βήμα της συνόδου κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη ότι η «υπερβολική ρυθμιστική πλαισίωση» της Τεχνητής Νοημοσύνης «μπορεί να σκοτώσει μία βιομηχανία που βρίσκεται σε ταχεία άνθηση».

Ο Βανς προειδοποίησε ηγέτες χωρών και επικεφαλής εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ότι η κυβέρνηση Τραμπ «θα διασφαλίσει ότι τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσονται στην Αμερική θα είναι απαλλαγμένα από ιδεολογικές προκαταλήψεις» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα περιορίσουν ποτέ το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου για τους πολίτες μας».

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενθαρρύνουμε αναπτυξιακές πολιτικές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης», είπε και πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ηγέτης στην AI και η κυβέρνησή μας εννοεί να παραμείνουν».

«Τώρα, αυτήν την στιγμή, αντιμετωπίζουμε την εκπληκτική προοπτική μίας νέας βιομηχανικής επανάστασης, αντίστοιχης με την επανάσταση της εφεύρεσης της ατμομηχανής», δήλωσε ο Βανς. «Αλλά ποτέ δεν θα πραγματοποιηθεί... αν η υπερβολική ρύθμιση αποθαρρύνει τους καινοτόμους να αναλάβουν τα αναγκαία ρίσκα για να προωθήσουν την μπάλα προς το τέρμα».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προειδοποίησε τις χώρες για συμπράξεις με «αυταρχικά καθεστώτα», οι οποίες «ποτέ δεν είναι επωφελείς μακροπρόθεσμα», αναφερόμενος στις «βαριά επιδοτούμενες» εξαγωγές της τεχνολογίας 5G από την Κίνα.

«Η σύμπραξη μαζί τους είναι σαν να αλυσοδένεις την χώρα σου με έναν αυταρχικό αφέντη που επιδιώκει να διεισδύσει, να εγκατασταθεί και να αρπάξει τις πληροφοριακές υποδομές σου», προειδοποίησε ο Τζέι Ντι Βανς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συγκαταλέγονται στις 61 χώρες που υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής στο Παρίσι «για μία Τεχνητή Νοημοσύνη ανοικτή, συμπεριληπτική και ηθική».

Οι υπογράφουσες χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Κίνα και η Ινδία πήραν θέση υπέρ ενός ενισχυμένου συντονισμού στην διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης που απαιτεί «παγκόσμιο διάλογο» και απηύθυναν έκκληση για την αποφυγή «της συγκέντρωσης της αγοράς» ώστε η τεχνολογία αυτή να είναι περισσότερο προσβάσιμη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμυνα και AI στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στα θέματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε συνάρτηση με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στα ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι για τη Σύνοδο Δράσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο και, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία θα κατασκευάσει νέο αεροπλανοφόρο, δήλωσε ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την κατασκευή νέου σύγχρονου αεροπλανοφόρου που θα αντικαταστήσει το Charles De Gaulle το 2038, τονίζοντας πως αποτελεί παράδειγμα γαλλικής ισχύος και τεχνολογίας, σύμφωνα με το στρατιωτικό πρόγραμμα.
Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Θετική η πρόθεση του Πούτιν για διάλογο με τον Μακρόν

Η γαλλική προεδρία χαρακτήρισε θετική την πρόθεση Πούτιν για διάλογο με τον Μακρόν, δηλώνοντας ότι θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες σύντομα. Η επικοινωνία θα γίνει με διαφάνεια και σε συνεννόηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους εταίρους.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Emily in Paris: Χιουμοριστική απάντηση Κόλινς στις δηλώσεις Μακρόν

Η Λίλι Κόλινς σχολίασε τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μακρόν και του δημάρχου της Ρώμης για τη μετεγκατάσταση της σειράς «Emily in Paris», η οποία θα διαδραματίζεται και στη Ρώμη στη νέα σεζόν του Netflix.