ΓΔ: 2289.44 0.97% Τζίρος: 119.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:11:43
Σημαία της Νότιας Κορέας
Η σημαία της Νότιας Κορέας κυματίζει σε καθαρό ουρανό, σύμβολο εθνικής ταυτότητας.

Ν. Κορέα: Συνεδρίαση υπουργείου Βιομηχανίας για τους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως προσπαθεί να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες αυτής της ενδεχόμενης επιβολής δασμών και θα συνεργασθεί στενά με χαλυβουργούς για να υπάρξει απάντηση σε ενδεχόμενους δασμούς.

Το υπουργείο Βιομηχανίας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα πως πραγματοποίησε στη Σεούλ έκτακτη συνεδρίαση με χαλυβουργούς για να συζητήσουν μέτρα για την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου από ενδεχόμενους αμερικανικούς δασμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι θα ανακοινώσει σήμερα νέους δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλη μια μείζονα κλιμάκωση των αλλαγών του στην εμπορική πολιτική της χώρας του.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως προσπαθεί να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες αυτής της ενδεχόμενης επιβολής δασμών και θα συνεργασθεί στενά με χαλυβουργούς για να υπάρξει απάντηση σε ενδεχόμενους δασμούς.

Οι Κορεάτες χαλυβουργοί προμηθεύουν χάλυβα στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai Motor και Kia Motors, καθώς και σε εταιρείες τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών όπως οι Samsung Elecronics και LG Electronics στο Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοινώθηκε από αξιωματούχους της βιομηχανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε προθεσμία μέχρι 4 Ιουλίου την ΕΕ για εμπορική συμφωνία ο Τραμπ

Ο Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τις 4 Ιουλίου στην ΕΕ για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απειλώντας με αύξηση δασμών. Συζήτησε με τη φον ντερ Λάιεν και το θέμα του Ιράν, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά από τις ΗΠΑ τήρηση της εμπορικής συμφωνίας στους δασμούς

Η ΕΕ κάλεσε τις ΗΠΑ να τηρήσουν τη συμφωνία για τους δασμούς μετά από νέες απειλές Τραμπ για αυξήσεις σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Ζητά επιστροφή στους συμφωνημένους όρους των δύο πλευρών, όπως διαπραγματεύτηκαν τον Ιούλιο 2025.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ψυχραιμία και προειδοποίηση στις ΗΠΑ για τους δασμούς

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τόμας Ρενιέ τόνισε τη συνέπεια της ΕΕ στις συμφωνίες και τη νομιμότητα των διαδικασιών, απαντώντας στις απειλές Τραμπ για δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα. Επεσήμανε πως η ΕΕ τηρεί σταθερά τις δεσμεύσεις της.