ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Fiat και Ferrari θα βοηθήσουν στην παραγωγή αναπνευστήρων για τα νοσοκομεία

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την κατασκευή αναπνευστήρων ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα παραγωγής τους.

Οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler βρίσκονται σε επαφές με έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές αναπνευστήρων στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή των σωτήριων αυτών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι των εταιρειών.

Η Siare Engineering που εδρεύει στη βόρεια Ιταλία, επίκεντρο της επιδημίας, βρίσκεται σε εντατικές επαφές με τις Fiat Chrysler (FCA), Ferrari και την κατασκευάστρια ανταλλακτικών Marelli για να κατασκευάσουν, είτε ανταλλακτικά, είτε τμήματα των αναπνευστήρων και να βοηθήσουν στην συναρμολόγηση τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Siare Engineering Τζανλούκα Πρετσιόζα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σε κάποια τμήματα κοινή τεχνογνωσία με τους κατασκευαστές αναπνευστήρων, καθώς αμφότερες οι τεχνολογίες βασίζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα ελαστικά. «Μιλούμε με τη Fiat Chrysler, τη Ferrari και τη Marelli για το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στη διαδικασία παραγωγής των ηλεκτρονικών τμημάτων», τόνισε ο Πρετσιόζα.

Εκπρόσωπος της Exor, θυγατρικής των FCA και Ferrari δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση με τη Siare εξετάσθηκε η επιτευξιμότητα αυτής της πιθανότητας και εντός των προσεχών ωρών θα ανακοινωθεί μία απόφαση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξετάσθηκαν δύο περιπτώσεις: να βοηθήσουν τη Siare να αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής της στο ίδιο της το εργοστάσιο αποστέλλοντας τεχνικούς της FCA και της Ferrari, είτε να αναλάβουν μέρος της παραγωγής των αναπνευστήρων στα εργοστάσιο των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πηγή μέσα από τη Ferrari δήλωσε πως η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αναπνευστήρων στο διάσημο εργοστάσιό της στο Μαρανέλο, που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Siare, αλλά η φημισμένη αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να λάβει μία απόφαση.

Ο Πρετσιόζα δήλωσε πως ακόμη ένα από τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας τούτης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η μεγάλη δυνατότητά τους να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών και υλικών, πράγμα που η δική του σαφώς μικρότερη επιχείρηση προσπαθεί με δυσκολία να εξασφαλίσει λόγω της διατάραξης της κανονικής λειτουργίας λόγω του κορονοϊού της παγκόσμιας αλυσίδας τροφοδοσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. λόγω αυξημένων δαπανών

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. ευρώ λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας σε άμυνα και ενέργεια. Εκφράζει την ελπίδα να μην αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, εκτός Ιταλίας, αναπτύσσονται

Η Corriere della Sera σημειώνει πως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα βρίσκονται σε ανάπτυξη, εκτός της Ιταλίας. Η Ελλάδα και άλλες χώρες βελτίωσαν οικονομικούς δείκτες, μείωσαν ανεργία και χρέος.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επιβεβαίωση δημοσιονομικής ευελιξίας για ενέργεια σε Ελλάδα & Ιταλία

Η Κομισιόν παρέλαβε επιστολές από Μητσοτάκη και Μελόνι, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του κόστους ενέργειας, με διατήρηση, όμως, της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έλλειψη κρατικών κονδυλίων για έργα αποκατάστασης

Ο Ιταλός υπ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το κράτος δεν έχει πια πόρους για όλες τις ανακατασκευές μετά από καταστροφές. Η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση ώστε να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια οι ζημιές.