ΓΔ: 2010.91 -0.72% Τζίρος: 100.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:33
Φώτο: Shutterstock

Μακρόν: Θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων εισόδου στο Λούβρο

Ως προς το συνολικό κόστος των έργων που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα 12 χρόνια στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος εκτίμησε ότι θα είναι της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σειρά μέτρων για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου του Λούβρου και τη χρηματοδότηση των έργων που πρέπει να γίνουν ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μία δεύτερη πύλη εισόδου των επισκεπτών του Λούβρου, πέραν αυτής που ήδη υπάρχει, αλλά και ότι η Τζοκόντα θα εκτίθεται πλέον σε ειδικό εκθεσιακό χώρο τον οποίο θα μπορεί κανείς να τον επισκεφθεί μόνο εφόσον έχει προμηθευτεί ειδικό εισιτήριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων για τους ξένους τουρίστες που δεν προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ και ότι στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών του Λούβρου να ανέλθει σταδιακά στα 12 εκατομμύρια έναντι 8,7 εκατομμύρια που ήταν το 2024.

Ως προς το συνολικό κόστος των έργων που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα 12 χρόνια στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος εκτίμησε ότι θα είναι της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Αναμένονται ανακοινώσεις για την άσχημη κατάσταση του Λούβρου

Το μουσείο έχει προσελκύσει την προσοχή από τις 13 Ιανουαρίου που η πρόεδρος και διευθύντριά του Λοράνς ντε Καρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με επιστολή της στην υπουργό Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Λούβρο: Η κλοπή θέτει σε κίνδυνο την αποστολή των μουσείων, λένε ειδικοί

Η διάρρηξη στο Λούβρο υπονομεύει τον ρόλο των μουσείων να μοιράζονται την ανθρώπινη κληρονομιά, χωρίς να γίνονται «θησαυροφυλάκια», τονίζουν 57 διευθυντές μεγάλων μουσείων σε άρθρο στη Le Monde μετά την κλοπή κοσμημάτων.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε δίκη 10 άτομα για σεξιστικό διαδικτυακό εκφοβισμό της Μπριζίτ Μακρόν

Δέκα άτομα δικάζονται στο Παρίσι για διαδικτυακό σεξισμό κατά της Μπριζίτ Μακρόν, μετά από ψευδείς φήμες περί ταυτότητας φύλου. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν, αλλά αθωώθηκαν σε έφεση. Η υπόθεση πάει στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.