ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
Ο Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια ομιλίας, πιθανώς σε πολιτικό συνέδριο.

Tην απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα χαιρέτισε και ο Κίρ Στάρμερ

Τονίζει πως «Ανάμεσά τους είναι η Βρετανίδα Emily Damari, η οποία θα επανενωθεί τώρα με την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Amanda.»

«Η απελευθέρωση των τριών ομήρων σήμερα είναι θαυμάσια είδηση μετά από μήνες αγωνίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ανάμεσά τους είναι η Βρετανίδα Emily Damari, η οποία θα επανενωθεί τώρα με την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Amanda, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ τον ακούραστο αγώνα της για να φέρει την κόρη της στο σπίτι», αναφέρει σε δήλωσή του για τη Γάζα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ.

«Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο καθώς ξεκινούν το δρόμο της ανάρρωσης μετά το αφόρητο τραύμα που βίωσαν.

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη. Ωστόσο, η σημερινή ημέρα αντιπροσωπεύει επίσης μια ακόμη ημέρα πόνου για όσους δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στο σπίτι τους – έτσι, ενώ αυτή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πρέπει να χαιρετιστεί, δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνους που παραμένουν σε αιχμαλωσία υπό τη Χαμάς», σημείωσε ο Στάρμερ και πρόσθεσε:

«Πρέπει τώρα να δούμε τις υπόλοιπες φάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός να εφαρμόζονται πλήρως και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των εναπομεινάντων ομήρων και της αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει μια μόνιμη και ειρηνική λύση» δήλωσε ακόμη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στο λιμάνι Χορ Φακάν στα ΗΑΕ: Τραυματίστηκαν τέσσερις

Επίθεση δέχτηκε το λιμάνι Χορ Φακάν στα ΗΑΕ, με τέσσερις τραυματίες από συντρίμμια έπειτα από αναχαίτιση βλήματος. Ένας Νεπαλέζος σε σοβαρή κατάσταση και τρεις Πακιστανοί τραυματίες. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν την προέλευση του βλήματος.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Οικογένεια Τζιούφρε ζητά από Κάρολο συνάντηση με θύματα Έπστιν

Η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε καλεί τον βασιλιά Κάρολο να συναντηθεί με θύματα του κυκλώματος Έπστιν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που συμπίπτει με έναν χρόνο από τον θάνατο της Τζιούφρε.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νεαρός συνελήφθη για εμπρησμό ασθενοφόρων εβραϊκής οργάνωσης

Συνελήφθη 19χρονος στο δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία τριών άλλων υπόπτων για την επίθεση σε ασθενοφόρα της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου, με την αστυνομία να τον αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στον εμπρησμό.
Λονδίνο τη νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανοί αστυνομικοί άφησαν σακίδιο με όπλα έξω από το σπίτι του δημάρχου

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αστυνομικοί της φρουράς του δημάρχου Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ξέχασαν σακίδιο με υπηρεσιακά όπλα έξω από την οικία του, το οποίο βρήκαν περαστικοί και ειδοποίησαν την αστυνομία.