ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αιολικές ανεμογεννήτριες αγρού
Φωτο: Shutterstock

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια ηγούνται της αύξησης των ΑΠΕ στη Γερμανία

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 59% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, από 56% το 2023.

Η Γερμανία έκανε μια αξιοσημείωτη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 59% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, από 56% το 2023.

Η αιολική ενέργεια ήταν η κύρια πηγή, συνεισφέροντας το 31,9% στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, ενώ η ηλιακή ενέργεια συνέβαλε κατά 14,7%.

Παρά την αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 0,9%, η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 4,2% στις 431,7 TWh. Η μείωση αυτή αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των συμβατικών πηγών ενέργειας.

Μεταξύ των ορυκτών καυσίμων, ο λιγνίτης, ή ο λιγνίτης, αντιπροσώπευε το 16,4%, με το φυσικό αέριο στο 13,2% και τον λιθάνθρακα στο 6,3%.

Το περασμένο έτος σηματοδότησε επίσης το πρώτο πλήρες έτος της Γερμανίας χωρίς πυρηνική ενέργεια, μετά το τελικό κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών της τον Απρίλιο του 2023.

Η χώρα στοχεύει να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2045.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη φορολόγηση υπερκερδών

Ο Νίκος Παππάς καλεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα ευρωπαϊκών χωρών και να φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, με έσοδα που θα διατεθούν για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη ουκρανού αξιωματικού στο Αμβούργο για σαμποτάζ στους Nord Stream

Στη Γερμανία άρχισε η δίκη Ουκρανού αξιωματικού για σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream. Είναι ο πρώτος κατηγορούμενος για την υπόθεση που είχε μεγάλες γεωπολιτικές συνέπειες. Διαδηλώσεις εχθρικές προς τη Μόσχα σημειώθηκαν έξω από το δικαστήριο.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν για πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη εν μέσω πολέμου

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους ο Κούσνερ και ο Ντμίτριεφ, είχαν συνομιλίες για συμμετοχή Αμερικανού επενδυτή στους αγωγούς Nord Stream πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική οργάνωση προσφεύγει κατά της συμμετοχής της Rosatom σε έργο καυσίμων

Η BUND ζητά από το δικαστήριο να σταματήσει την επέκταση μονάδας πυρηνικών καυσίμων που συνεργάζεται με τη ρωσική Rosatom, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της περιβαλλοντικής μελέτης στην οποία βασίστηκε η άδεια στην Κάτω Σαξονία.
Φυσικό αέριο, LNG
ΔΙΕΘΝΗ

Συζητήσεις Ουκρανίας-Γερμανίας για υγροποιημένο αέριο σε αποθήκες

Οι Υπουργοί Ενέργειας Ουκρανίας και Γερμανίας συζήτησαν τις δυνατότητες παροχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ουκρανία μέσω γερμανικών υποδομών και τη συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρείες στη χρήση αποθηκών αερίου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.