ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Στροφή Μπ. Τζόνσον: Σταματήστε κάθε περιττή κοινωνική επαφή λέει στους Βρετανούς

Μείνετε σπίτι και δουλέψτε από εκεί λέει τώρα ο Μπ. Τζόνσον με τα κρούσματα του νέου κορονοϊού να εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς στο Λονδίνο.

Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να σταματήσουν κάθε περιττή κοινωνική επαφή, ο ένας με τον άλλο, και να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού, καθώς η επιδημία επιταχύνει τους ρυθμούς της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Τώρα είναι η στιγμή προκειμένου όλοι να σταματήσουν τις περιττές επαφές με τους άλλους και να σταματήσουν όλα τα περιττά ταξίδια», επισήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, όπου πιθανόν θα μπορούν», επισήμανε.

«Και θα πρέπει να αποφεύγετε τις παμπ, τα κλαμπ και τα θέατρα και άλλους χώρους κοινωνικών συναθροίσεων. Φαίνεται πως τώρα προσεγγίζουμε τη φάση της ραγδαίας ανόδου της καμπύλης και χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων τα κρούσματα θα μπορούσαν να διπλασιάζονται κάθε 5 ή 6 ημέρες"», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς στο Λονδίνο σε σχέση με άλλες περιοχές της Βρετανίας, με την πρωτεύουσα της Βρετανίας να βρίσκεται λίγες εβδομάδες πιο κοντά στην κορύφωση της επιδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι έως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα καταστεί αναγκαίο να προστατευτούν εκείνοι με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από τις κοινωνικές επαφές και η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες τώρα να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις που απαιτούν την παρουσία μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, η Βρετανία ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει τη διασπορά του ιού, αυτή, ωστόσο, η στιγμή δεν έχει έρθει.

«Κάποια στιγμή, όπως έχουμε πει, ενδέχεται να χρειαστεί να σκεφτούμε πράγματα όπως το κλείσιμο σχολείων. Όμως αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο, στο σωστό στάδιο της επιδημίας», υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Συναντήσεις με ηγέτες χωρών του Κόλπου στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, ενόσω ταξίδευε για συνάντηση με ηγέτες του Κόλπου, στοχεύοντας σε μόνιμη λύση μέσω διπλωματίας και στήριξης της εκεχειρίας, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Φιλοξενεί κρίσιμη στρατιωτική σύσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγεται σήμερα σύσκεψη ανώτατων στρατιωτικών για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, με επίκεντρο μακροπρόθεσμα μέτρα για ασφαλή ναυσιπλοΐα και συζητήσεις δημιουργίας διεθνούς ναυτικής δύναμης.
Πλήθος σε συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε το Wireless λόγω απαγόρευσης εισόδου του Κάνιε Γουέστ

Το φεστιβάλ Wireless του Λονδίνου ακυρώθηκε μετά την απαγόρευση εισόδου του Κάνιε Γουέστ στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αντισημιτικών δηλώσεών του. Ο ράπερ ήταν το βασικό όνομα της διοργάνωσης για φέτος.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απαγόρευση εισόδου στον Κάνιε Γουέστ για αντισημιτικά σχόλια

Απαγορεύτηκε η είσοδος του Κάνιε Γουέστ στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αντισημιτικών δηλώσεων. Η αίτηση του για άδεια απορρίφθηκε, καθώς η παρουσία του θεωρήθηκε ότι δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.