ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ένοπλος Χούθι Υεμένη
Μέλος των Χούθι με πολυβόλο στην Υεμένη, κάτω από συννεφιασμένο ουρανό.

Υεμένη: Αμερικανικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις όπλων των Χούθι

Οι Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ και έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Οι Χούθι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την Υεμένη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των ανταρτών, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, αφού διάφορες υποδομές στην πρωτεύουσα Σαναά μπήκαν στο στόχαστρο αμερικανικών πληγμάτων.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι έπληξαν στόχους στη Σαναά και σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Υεμένης, χθες και σήμερα.

«Στις 30 και 31 Δεκεμβρίου, αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στοχοθέτησαν μια εγκατάσταση διοίκησης και ελέγχου των Χούθι, μια εγκατάσταση παραγωγής προηγμένων συμβατικών όπλων και αποθήκες που περιείχαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV)» ανέφερε στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Κεντρική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (Centcom).

Οι Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ και έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λατινική Αμερική υδρόγειος
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινές επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ισημερινού κατά της διακίνησης ναρκωτικών

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν κοινές επιχειρήσεις με τον Ισημερινό κατά ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσε η SOUTHCOM. Ο πρόεδρος Νομπόα μίλησε για νέα φάση στον πόλεμο κατά των συμμοριών και του ναρκωεμπορίου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Διακοπή κάθε εμπορικής σχέσης ΗΠΑ με Ισπανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε διακοπή όλων των εμπορικών συναλλαγών ΗΠΑ-Ισπανίας, αντιδρώντας στην άρνηση της Μαδρίτης να επιτρέψει τη χρήση ισπανικών βάσεων από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τελευταία ευκαιρία για εξάλειψη της απειλής από το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι διέταξε επίθεση στο Ιράν για να σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό του πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια «τελευταία ευκαιρία» για να εξαλειφθούν οι απειλές που, όπως δήλωσε, εκπροσωπεί το ιρανικό καθεστώς.
Πιτ Χέγκσεθ ομιλία ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Οι επιχειρήσεις κατά του Ιράν δεν θα οδηγήσουν σε ατέρμονο πόλεμο

Ο Πιτ Χέγκσεθ διαβεβαίωσε πως οι αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν δεν στοχεύουν σε ατέρμονο πόλεμο, αλλά σε καταστροφή ιρανικών στρατιωτικών υποδομών, ενώ τόνισε πως η διάρκεια των επιχειρήσεων θα αποφασιστεί από τον Τραμπ.