ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Περισσότερο από το 50% των Γάλλων επιθυμεί κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαρνιέ

Βασική αιτία το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας διαφωνούν πλήρως με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο οποίος περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και μείωση κοινωνικών δαπανών.

Tο 53% των Γάλλων επιθυμεί την κατάρρευση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ καθώς είναι οργισμένοι με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial για λογαριασμό του Sud Radio η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 67% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μπαρνιέ, ο οποίος έχει στόχο να μειώσει το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της Γαλλίας με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 60 δισεκ. ευρώ. Το 33% στηρίζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η γαλλική κυβέρνηση ενδέχεται να καταρρεύσει πριν από τα Χριστούγεννα και πιθανόν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αν τα κόμματα της ακροδεξιάς και της αριστεράς καταθέσουν πρόταση μομφής, την οποία είναι βέβαιο ότι θα χάσει ο Μπαρνιέ, σύμφωνα με πολλές πηγές.

Δημοσκόπηση του Elabe για το BFM TV που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, έδειξε ότι το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, αν καταρρεύσει η κυβέρνηση Μπαρνιέ, θα πρέπει να παραιτηθεί και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για ύποπτες αγγελίες διακίνησης παιδιών σε γαλλική πλατφόρμα

Έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία για πιθανή διακίνηση παιδιών μέσω της πλατφόρμας Vinted, μετά από καταγγελίες για αγγελίες με ασυνήθιστα ποσά και περιγραφές σχετικές με ηλικίες και ύψη μικρών παιδιών. Το θέμα πήρε έκταση στο TikTok.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μασσαλία: Κατάσχεση ρωσικού τάνκερ Deliver που ανήκει σε «σκιώδη στόλο»

Τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» οδηγήθηκε στ' ανοιχτά της Μασσαλίας, αφού κατασχέθηκε κοντά στη Σικελία. Είναι ένα από τα εννέα που κατασχέθηκαν στην Ευρώπη φέτος για παράκαμψη κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο.
Θερμόμετρο και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στη Γαλλία: Βρέφος 18 μηνών πέθανε σε αυτοκίνητο

Ένα μωρό 18 μηνών πέθανε από υπερθερμία μέσα σε αυτοκίνητο σε πάρκινγκ νοσοκομείου στη Μασσαλία. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν πρόσφατα στη Γαλλία, με θύματα παιδιά που αφέθηκαν σε οχήματα εν μέσω καύσωνα.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μωρό 18 μηνών πέθανε σε αυτοκίνητο λόγω καύσωνα

Τραγωδία στη Μασσαλία, όπου ένα βρέφος 18 μηνών πέθανε από υπερθερμία, όταν ξεχάστηκε σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Το μωρό βρέθηκε από πυροσβέστες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να τα καταφέρει.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό η Ευρώπη λόγω καύσωνα, μέτρα προστασίας και επιπτώσεις

Σε υψηλό συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη λόγω του καύσωνα, με απαγορεύσεις και προβλήματα στις υποδομές. Ρεκόρ θερμοκρασιών σε πολλές χώρες, ενώ στην Ιταλία αναμένονται τιμές έως 40°C.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν επικροτεί τις γαλλοϊταλικές προσπάθειες για νέο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαιρέτισε τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας για τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη δύναμη του ΟΗΕ, η οποία λήγει το 2026, τονίζοντας τη στήριξη στη σταθερότητα της χώρας.