ΓΔ: 2570.08 0.01% Τζίρος: 30.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:37:37
Οικονομία Κίνας κόκκινο
Φωτο: Shutterstock

Αντιμέτωπος με έρευνα για διαφθορά ο υπουργός Άμυνας της Κίνας

Ο Ντονγκ Τζουν, είναι κατά σειρά ο τρίτος υπουργός Άμυνας του ασιατικού γίγαντα που βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα αυτής της φύσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Κίνας, ο ναύαρχος Ντονγκ Τζουν, είναι αντιμέτωπος με έρευνα στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της διαφθοράς που έχει φθάσει ως τα ανώτατα κλιμάκια των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο κ. Ντονγκ είναι κατά σειρά ο τρίτος υπουργός Άμυνας του ασιατικού γίγαντα που βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα αυτής της φύσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται αμερικανούς εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους.

Ο προκάτοχός του Λι Σανγκφού είχε απομακρυνθεί από το αξίωμα επτά μήνες αφού το ανέλαβε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζήτησε σχόλιο από το κινεζικό ΥΠΕΞ, που δεν απάντησε μέχρι στιγμής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: 5 χρόνια κάθειρξη στον πρώην πρόεδρο Μορένο για διαφθορά

Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για δωροληψία από την εταιρεία Sinohydro. Ο ίδιος δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση, ενώ καταδικάστηκαν επίσης μέλη της οικογένειάς του.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο για όλους

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 πως η αρχή ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου πρέπει να εμπεδωθεί, με ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ώστε η παρανομία και η διαφθορά να τιμωρούνται για όλους ανεξαιρέτως.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για άρθρο περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει άρθρο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που υπαινίσσεται διαφθορά δικαστικών για εκκρεμή υπόθεση, τονίζοντας ότι η δικαστική ανεξαρτησία προστατεύεται από κάθε παρέμβαση.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος και Εισαγγελία απαντούν σε άρθρο για διαφθορά στη Δικαιοσύνη

Ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του τονίζουν πως όσοι αμφισβητούν τις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να ζυγίζουν τη σοβαρότητα των λεγομένων τους. Επισημαίνουν ότι άστοχες καταγγελίες πλήττουν την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Σήμερα απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική δράση

Ξεκίνησε η κύρια Ανάκριση για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ με 11 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμορία που έκλεβε οχήματα στην Αττική διαλύθηκε - 8 συλλήψεις

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, μέλη συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα και δίκυκλα σε Αττική, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της. Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε σε Καματερό, Περιστέρι και Αχαρνές το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου.