ΓΔ: 2709.36 0.30% Τζίρος: 173.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:37
Germania, Germany, Plimmires, Kairos
Φωτο: unsplash

Κακοκαιρία στη Βρετανία με κατολισθήσεις, πλημμύρες και προειδοποιήσεις

Πολύ σοβαρές πλημμύρες έχουν καταγραφεί στην κομητεία Ρούντα Σίνιον Τάφ στο Σέρφιλι και στο Νιούπορτ της Βρετανίας από την κακοκαιρία. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην κομητεία Ρέξχαμ και στο Πόουις.

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και σοβαρές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στην Βρετανία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Bert. Οι Αρχές εξέδωσαν νέα προειδοποίηση καθώς αναμένουν νέες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ουαλία.

Σοβαρές πλημμύρες έχουν καταγραφεί στην κομητεία Ρούντα Σίνιον Τάφ στο Σέρφιλι και στο Νιούπορτ της Βρετανίας από την κακοκαιρία. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην κομητεία Ρέξχαμ και στο Πόουις.

Η Natural Resources Wales έχει εκδώσει περισσότερες από 40 προειδοποιήσεις για πλημμύρες και 50 προειδοποιήσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι περίπου 10.000 άτομα σε όλη τη κομητεία Ρούντα Σίνιον Τάφ έλαβαν την οδηγία να βράσουν το νερό της βρύσης τους αφού εντοπίστηκε πρόβλημα στην ποιότητα του νερού.

Νέα προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις

Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει για νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες. Περίπου 1.300 ακίνητα έμειναν χωρίς ρεύμα στη νότια και δυτική Ουαλία το πρωί της Κυριακής. Στην περιοχή Πόντιμπερντ ακίνητα έχουν πλημμυρίσει, ενώ αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στο νερό. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεμογεννήτρια ηλιοβασίλεμα θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Η Βρετανία πρέπει να στραφεί σε καθαρές μορφές ενέργειας

Ο Άντι Μπέρναμ τόνισε τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και μετάβασης σε καθαρή ενέργεια, κατά την επίσκεψή του σε περιοχή κοντά στο Μπέρμιγχαμ που επλήγη από πυρκαγιά και ξηρασία.
Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Η Βρετανία πρέπει να στραφεί σε καθαρές μορφές ενέργειας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και να επιταχυνθεί η μετάβαση στις καθαρές μορφές ενέργειας, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Μπέρνιγχαμ λόγω ξηρασίας.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ξηρασία στη Βρετανία: Υπό ξηρασία τα 3/4 της Αγγλίας

Η βρετανική υπηρεσία Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως το 71,3% της Αγγλίας αντιμετωπίζει ξηρασία, επηρεάζοντας περίπου 45 εκατομμύρια πολίτες ή το 80% του πληθυσμού, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί από τα τέλη Ιουλίου.
Πλαστικές σακούλες σκουπιδιών
ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Αχρησιμοποίητα φάρμακα για 75 πισίνες πετάχτηκαν σε έναν χρόνο

Σύμφωνα με την Εθνική Φαρμακευτική Ένωση, 3.400 τόνοι αχρησιμοποίητων φαρμάκων πετάχτηκαν στην Αγγλία το 2024-25, κόστος που ξεπερνά τα 480 εκατ. λίρες ετησίως για το NHS και θα γέμιζε 75 πισίνες.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Πάνω από το μισό της χώρας σε κατάσταση ξηρασίας

Πάνω από το μισό της Αγγλίας έχει κηρυχθεί σε ξηρασία, με τον Ιούλιο να είναι ο πιο ξηρός μήνας που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Οι βροχοπτώσεις ήταν μόλις στο 7% του μέσου όρου.