ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ζελένσκι: Στους 100.000 στρατιώτες ίσως φτάσουν οι Βορειοκορεάτες στη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι «η Ουκρανία δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της στα εδάφη της, η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι βορειοκορεατικές δυνάμεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να φτάσουν τους 100.000 στρατιώτες.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στο ουκρανικό κοινοβούλιο, σημείωσε ότι «είναι κρίσιμη η ενότητα στο Κίεβο σε μια συγκυρία που θα κρίνει το ποιος θα νικήσει σε αυτόν τον πόλεμο».

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι «η Ουκρανία δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της στα εδάφη της, η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση».

Όσον αφορά την πιθανότητα εκλογών, είπε ότι θα ήταν επιζήμιες για την Ουκρανία εν μέσω πολέμου, και ότι χρειάζεται πρώτα μια δίκαιη ειρήνη. «Η Ουκρανία σχεδιάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση του μετώπου και την ενίσχυση των τεχνολογικών δυνατοτήτων του στρατού». Σύμφωνα με τον Ουκρανό  πρόεδρο, η Ουκρανία θα παράγει τουλάχιστον 30.000 drones μεγάλου βεληνεκούς το επόμενο έτος ενώ στοχεύει και στην παραγωγή 3.000 πυραύλων κρουζ.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 40 ξένοι παραγωγοί όπλων εργάζονται στον ουκρανικό τομέα παραγωγής όπλων.

Επίσης, σημείωσε ότι ορισμένοι Ουκρανοί πρεσβευτές θα αλλάξουν μέχρι το τέλος του έτους ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις χώρες της G7.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Ρωσική αεροπορική επιδρομή σε Κίεβο και περιφέρεια προκάλεσε τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, και επτά τραυματίες. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε σπίτια, κατάστημα και αποθήκη, ενώ σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αναχαιτίζει το 55% των ρωσικών drones

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα αναχαιτίζει το 55% των ρωσικών drones. Το ανακοίνωσε στο βραδινό του διάγγελμα, ενώ εντείνεται η ανταλλαγή πλήγματων με δεκάδες νεκρούς και στις δυο πλευρές.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα, αμετακίνητος ο Πούτιν

Επτά νεκροί στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από επιθέσεις με ρωσικά drones. Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα εξετάσει προσεκτικά ενδεχόμενη επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones τον Σεπτέμβριο.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε πλήγματα σε ουκρανικές αμυντικές δομές και πλοία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νυχτερινές επιθέσεις με drones κατά ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών, περιλαμβάνοντας χώρους συναρμολόγησης drones στο Κίεβο, αποθήκες στην Οδησσό και πλοία με στρατιωτικό υλικό.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό ΥΠΕΘΑ: Πλήγματα σε πλοία και βάσεις που στηρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έπληξε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες drones και πλοία σε Οδησσό και Τσορνομόρσκ, στοχεύοντας θέσεις που εξυπηρετούν τον ουκρανικό στρατό κατά τις τελευταίες επιθέσεις.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικά φορτηγά πλοία και το λιμάνι του Ισμαήλ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δύο φορτηγών πλοίων, σταθμού διανομής αερίου, υποδομών στο λιμάνι Ισμαήλ και κέντρου εφοδιασμού στην περιοχή του Κιέβου.