ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Papas-Fragiskos
Φωτο: ΑΠΕ

Πάπας Φραγκίσκος: Nα διερευνηθεί αν το Ισραήλ διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα

Ο ποντίφικας εκφράζει αυτήν την θέση στο βιβλίο του βιβλίο «Η ελπίδα δεν απογοητεύει ποτέ, προσκυνητές προς έναν καλύτερο κόσμο», το οποίο θα κυκλοφορήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

«Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί προσεκτική έρευνα, για να εξακριβωθεί αν εντάσσονται στον χαρακτηρισμό των διεθνών οργανισμών και των αρμόδιων νομικών», τονίζει ο πάπας Φραγκίσκος στο νέο του βιβλίο «Η ελπίδα δεν απογοητεύει ποτέ, προσκυνητές προς έναν καλύτερο κόσμο», το οποίο θα κυκλοφορήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Χέρμαν Ρέιες Αλικάντε και σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσιεύει κάποια αποσπάσματά του.

Με αναφορά στο μεταναστευτικό, ο ποντίφικας τονίζει:

«Καμία χώρα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη και κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση μέσω περιοριστικών και κατασταλτικών νόμων, που ορισμένες φορές εγκρίνονται υπό την πίεση του φόβου, ή για αναζήτηση εκλογικού οφέλους. Αντιθέτως, αφού διαπιστώνουμε ότι υπάρχει παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας, πρέπει να απαντήσουμε με την παγκοσμιοποίηση του ελέους και της συνεργασίας, ώστε να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες της ζωής των μεταναστών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ο Φραγκίσκος ανέφερε, όπως κάνει συχνά, την «ταλαιπωρημένη Ουκρανία», οι πόλεις της οποίας συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις. Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των απεργιών, «σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες υπέστησαν μερικές φορές ζημιές».
Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κουβέιτ αποδίδει τις πρόσφατες επιθέσεις στο Ιράν

Η αντιαεροπορική άμυνα του Κουβέιτ ανέσχεσε πυραύλους και drones, αποδίδοντας τις επιθέσεις στο Ιράν. Οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές, ενώ το Κουβέιτ θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο και καταδικάζει κάθε απειλή κατά της ασφάλειάς του.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς εκεχειρία στον Λίβανο δεν θα υπάρξει συμφωνία, λέει η Τεχεράνη

Η Τεχεράνη τονίζει πως προϋπόθεση για συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στη Μ. Ανατολή είναι η εκεχειρία στον Λίβανο, όπου συνεχίζονται τα πλήγματα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, συμμάχου του Ιράν.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια πτώση για το ευρώ εν μέσω αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του δολαρίου, καθώς οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και αναμένουν κρίσιμα οικονομικά στοιχεία και μηνύματα από τις κεντρικές τράπεζες.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εντολή βομβαρδισμού στα νότια προάστια της Βηρυτού

Ο Νετανιάχου διέταξε αεροπορικές επιθέσεις του στρατού σε στόχους της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, αντιδρώντας σε επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας και επιθέσεις σε ισραηλινές πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση.