ΓΔ: 2077.82 -1.13% Τζίρος: 3.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:41
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλάει σε επίσημη εκδήλωση, εστιάζοντας στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φον ντερ Λάιεν: Ο Πούτιν προσπαθεί να εκφοβίσει την Ε.Ε. μέσω της ενέργειας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής εταιρείας ενέργειας OMV ότι ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος Gazprom αναστέλλει από αύριο την παροχή φυσικού αερίου στην Αυστρία.

«Για άλλη μια φορά ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το παραπάνω τόνισε μετά την ανακοίνωση της αυστριακής εταιρείας ενέργειας OMV ότι ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος Gazprom αναστέλλει από αύριο την παροχή φυσικού αερίου στην Αυστρία.

Όπως σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, «προσπαθεί να εκβιάσει την Αυστρία και την Ευρώπη περικόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και έτοιμοι για το χειμώνα. Η αποθήκευση φυσικού αερίου σε ολόκληρη την ΕΕ είναι πλήρης».

Τέλος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι επισήμανε στον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ ότι «η Ευρώπη είναι ενωμένη υποστηρίζοντας την Αυστρία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κορκίδης στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Θετικό πρώτο ανάχωμα τα μέτρα για τη νέα ενεργειακή κρίση

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κινήθηκε άμεσα, ενώ η ευρωπαϊκή απάντηση παραμένει ζητούμενο.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα Τσιόδρα στην Κομισιόν για μέτρα μείωσης τιμών ενέργειας

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζητά από την Κομισιόν σαφές χρονοδιάγραμμα και μέτρα για τη μείωση της αστάθειας των τιμών ενέργειας, καθώς και ενημέρωση για την πρόοδο αναθεώρησης του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η ΕΕ πλήττει τα συμφέροντά της με το ρωσικό LNG

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ΕΕ πλήττει τα συμφέροντά της διακόπτοντας τις εισαγωγές ρωσικού LNG, ενώ η Ρωσία σκοπεύει να βρει νέες αγορές ενέργειας. Η φον ντερ Λάιεν τονίζει ότι η ΕΕ παραμένει σταθερή στην απόφασή της.
Ενέργεια-Τιμες
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος ενεργειακού σοκ στην ΕΕ από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο ενεργειακό σοκ, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει τις τιμές και εντείνει τους φόβους για πληθωρισμό και ύφεση. Σε υψηλό τριετίας οι τιμές του φυσικού αερίου.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ευρωπαϊκή απάντηση για ενέργεια και στήριξη στα ακτοπλοϊκά

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητά ευρωπαϊκά κεφάλαια για κοινή πολιτική κατά της ενεργειακής ακρίβειας, με πρωτοβουλίες και μέτρα υπό εξέταση για την ανακούφιση των πολιτών, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου.