ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Τη στήριξη τους στην Ουκρανία επαναβεβαιώνουν οι χώρες της G7

«Έπειτα από χίλιες ημέρες πολέμου, αναγνωρίζουμε το πόσο αβάσταχτα υπέφερε ο ουκρανικός λαός.» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα κράτη - μέλη.

Με αφορμή την χιλιοστή ημέρα πολέμου που γίνεται κατά της Ουκρανίας, στην νέα ανακοίνωση της προεδρίας της G7, ξεκαθαρίστηκε πως το πολιτικοοικονομικό φόρουμ θα ασκήσει κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο που μπαίνει στον τρίτο του χρόνο.

«Οι χώρες της G7 παραμένουν αλληλέγγυες και συνεχίζουν να συνεισφέρουν στον αγώνα της για ελευθερία, ανεξαρτησία, εδαφική κυριαρχία και ανοικοδόμηση. Έπειτα από χίλιες ημέρες πολέμου, αναγνωρίζουμε το πόσο αβάσταχτα υπέφερε ο ουκρανικός λαός.

Η Ρωσία παραμένει το μόνο εμπόδιο για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Η G7 επιβεβαιώνει την δέσμευσή της να επιβάλει σοβαρό οικονομικό κόστος στην Ρωσία μέσω κυρώσεων, ελέγχων των εξαγωγών και άλλων αποτελεσματικών μέτρων. Παραμένουμε ενωμένοι με την Ουκρανία», ανέφεραν οι 7 ισχυρότερες χώρες της Δύσης.

Υπενθυμίζεται πως στην G7 συμμετέχουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.