ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Τη στήριξη τους στην Ουκρανία επαναβεβαιώνουν οι χώρες της G7

«Έπειτα από χίλιες ημέρες πολέμου, αναγνωρίζουμε το πόσο αβάσταχτα υπέφερε ο ουκρανικός λαός.» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα κράτη - μέλη.

Με αφορμή την χιλιοστή ημέρα πολέμου που γίνεται κατά της Ουκρανίας, στην νέα ανακοίνωση της προεδρίας της G7, ξεκαθαρίστηκε πως το πολιτικοοικονομικό φόρουμ θα ασκήσει κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο που μπαίνει στον τρίτο του χρόνο.

«Οι χώρες της G7 παραμένουν αλληλέγγυες και συνεχίζουν να συνεισφέρουν στον αγώνα της για ελευθερία, ανεξαρτησία, εδαφική κυριαρχία και ανοικοδόμηση. Έπειτα από χίλιες ημέρες πολέμου, αναγνωρίζουμε το πόσο αβάσταχτα υπέφερε ο ουκρανικός λαός.

Η Ρωσία παραμένει το μόνο εμπόδιο για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Η G7 επιβεβαιώνει την δέσμευσή της να επιβάλει σοβαρό οικονομικό κόστος στην Ρωσία μέσω κυρώσεων, ελέγχων των εξαγωγών και άλλων αποτελεσματικών μέτρων. Παραμένουμε ενωμένοι με την Ουκρανία», ανέφεραν οι 7 ισχυρότερες χώρες της Δύσης.

Υπενθυμίζεται πως στην G7 συμμετέχουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις βύθισαν δύο ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι βύθισε δύο ρωσικές πλατφόρμες γεωτρήσεων στην Κασπία Θάλασσα, οι οποίες, σε απόσταση 1.000 χλμ. από το μέτωπο, παρείχαν καύσιμα στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Επίσκεψη απεσταλμένου Πούτιν στις ΗΠΑ δεν αφορά Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει πως η επίσκεψη του Κίριλ Ντμιτρίεφ στις ΗΠΑ δεν αφορά την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, αλλά σχετίζεται με επενδύσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από επιθέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τη διοίκηση. Στη Σινελνίκοβε έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ενώ στη Νικόπολη τραυματίστηκαν δύο άνδρες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι: Θα τηρήσουμε εκεχειρία το Πάσχα αν το κάνει και η Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να τηρήσει την κατάπαυση πυρός το Πάσχα, όπως είχε ήδη προτείνει, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να μη συνεχίσει επιθέσεις μετά τη λήξη της. Η Ρωσία ανακοίνωσε 32ωρη εκεχειρία το Σαββατοκύριακο.