ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
Καπνός υψώνεται πάνω από κτήρια στο Ισραήλ, μετά από επίθεση στη Γάζα.

Η Χαμάς είναι έτοιμη για κατάπαυση πυρός αν ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ

Η οργάνωση καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να «ασκήσει πίεση» στο Ισραήλ για να τερματίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμο μέλος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Η Χαμάς είναι «έτοιμη» για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να «ασκήσει πίεση» στο Ισραήλ για να τερματίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμο μέλος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Η Χαμάς είναι έτοιμη να καταλήξει σε κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας στην περίπτωση που παρουσιαστεί μια πρόταση για κατάπαυση πυρός και υπό τον όρο ότι (το Ισραήλ) θα τη σεβαστεί», δήλωσε ο Μπάσεμ Νάιμ, μέλος του πολιτικού της γραφείου, καλώντας την «αμερικανική διοίκηση και τον Τραμπ να ασκήσουν πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να σταματήσει η επίθεση» στη Γάζα.

«Η Χαμάς έχει ενημερώσει τους μεσολαβητές ότι είναι υπέρ κάθε πρότασης που θα της υποβληθεί, η οποία θα οδηγήσει σε οριστική κατάπαυση πυρός και σε στρατιωτική αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, επιτρέποντας την επιστροφή των εκτοπισμένων, μια σοβαρή συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων, την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και την ανοικοδόμηση», πρόσθεσε ο Νάιμ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις Χαμάς με ένοπλες φατρίες στην Πόλη της Γάζας

Η Χαμάς ενίσχυσε σήμερα την παρουσία της σε περιοχές της Γάζας όπου αποχώρησε ο ισραηλινός στρατός, αγνοώντας το αμερικανικό σχέδιο αποκλεισμού. Παρά τη νέα κατάπαυση πυρός, σημειώθηκαν σκληρές συγκρούσεις με ένοπλες φατρίες στη Γάζα.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος αισιοδοξεί για θετική εξέλιξη στο Σχέδιο Τραμπ για Γάζα

Το Κάιρο εκφράζει ελπίδα πως η θετική στάση της Χαμάς στο σχέδιο Τραμπ θα οδηγήσει σε εφαρμογή του για τη Γάζα. Το ΥΠΕΞ Αιγύπτου δηλώνει πως θα συνεργαστεί διεθνώς για μόνιμη εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι πιθανότητες για de facto διαίρεση της Γάζας

Αυξάνονται οι πιθανότητες διαίρεσης της Γάζας σε ζώνες Ισραήλ και Χαμάς, καθώς οι προσπάθειες για το σχέδιο Τραμπ καθυστερούν, με την ανοικοδόμηση να αφορά κυρίως τα τμήματα υπό ισραηλινό έλεγχο, διατηρώντας τη διαίρεση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ καταθέτουν ψήφισμα στον ΟΗΕ υπέρ του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν σε εταίρους τους σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για στήριξη του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που περιλαμβάνει διεθνή δύναμη, αναδεικνύοντας την περιφερειακή υποστήριξη στο σχέδιο.
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία-Γερμανία: Η αποστολή στη Γάζα να είναι με εντολή ΟΗΕ

Ιορδανία και Γερμανία τονίζουν ότι η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στη Γάζα, στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ, πρέπει να γίνει με εντολή ΟΗΕ. Η δύναμη θα αποτελείται κυρίως από αραβικά και μουσουλμανικά στρατεύματα για την επίβλεψη της ασφάλειας.