ΓΔ: 2538.1 -1.93% Τζίρος: 266.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:40
businessdaily-Holland-Police
Φωτο: Shutterstock

Η αστυνομία του Άμστερνταμ συνέλαβε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές

Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση συγκέντρωσης στην πλατεία Dam της ολλανδικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας αιτήματα για τερματισμό της βίας στη Γάζα και «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

H αστυνομία στο Άμστερνταμ προχώρησε στην διάλυση μιας διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων την Κυριακή, αφού ένα δικαστήριο επικύρωσε την απαγόρευση διαδηλώσεων μετά από συγκρούσεις αυτή την εβδομάδα στις οποίες συμμετείχαν Ισραηλινοί οπαδοί ποδοσφαίρου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση συγκέντρωσης στην πλατεία Dam της ολλανδικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας αιτήματα για τερματισμό της βίας στη Γάζα και «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Η απαγόρευση επιβλήθηκε από την Παρασκευή μετά τις επιθέσεις σε Ισραηλινούς οπαδούς ποδοσφαίρου μετά από αγώνα ποδοσφαίρου την Πέμπτη μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Άγιαξ του Άμστερνταμ.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, καθώς Ισραηλινοί οπαδοί δέχθηκαν επίθεση από αυτό που ο δήμαρχος του Άμστερνταμ, Φέμκε Χαλσέμα, περιέγραψε ως «αντισημιτικές ομάδες χτυπήματος».

Οι εισαγγελείς δήλωσαν αργά το Σάββατο ότι τέσσερις ύποπτοι παρέμειναν υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, και ότι σε 40 άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα για δημόσια αναστάτωση και 10 για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένου του βανδαλισμού. Πρόσθεσαν ότι περίμεναν να κάνουν και άλλες συλλήψεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε πέντε δημοσιογράφους σε διαδηλώσεις

Πέντε δημοσιογράφοι στην Κολομβία δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικούς ενώ κάλυπταν πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου, καταγγέλλοντας αυθαίρετες συλλήψεις και βιαιοπραγίες.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πορείες διαμαρτυρίας σε γερμανικές πόλεις στις 31 Οκτωβρίου

Η πρωτοβουλία «Gen Z» διοργανώνει διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 21 γερμανικές πόλεις στις 31 Οκτωβρίου με σύνθημα «Η Γενιά Ζ αναλαμβάνει τα ηνία», εστιάζοντας σε παιδεία, κόστος ζωής και στρατιωτική θητεία. Οι αρχές προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Τρίτη συνεχόμενη νύχτα με απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε περιοχές του Παρισιού το βράδυ Τετάρτης προς Πέμπτη λόγω ταραχών και λεηλασιών. Η απαγόρευση αφορά και την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, ενώ περιορίζονται οι συγκεντρώσεις κοντά σε σημαντικά δημόσια κτίρια.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μαζική αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις του Σαββάτου

Μαζική θα είναι η ανάπτυξη της αστυνομίας στις νέες διαδηλώσεις του Σαββάτου, δήλωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το δόγμα παρέμβασης θα αναθεωρηθεί για αποτελεσματικότερη ανταπόκριση και μεγαλύτερη ευελιξία.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μαζική ανάπτυξη αστυνομίας και στρατού σε διαδηλώσεις το Σάββατο

Ο πρωθυπουργός Σεμπαστιέν Λεκορνί δήλωσε ότι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη Γαλλία θα αναπτυχθούν μαζικές αστυνομικές δυνάμεις για τις διαδηλώσεις, παραδεχόμενος ελλείψεις σε ευκινησία των αρχών την προηγούμενη εβδομάδα.
Έντι Ράμα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών στα Τίρανα – Κάλεσμα διαλόγου από Ράμα

Μετά από μια εβδομάδα βίαιων διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάλεσε ξανά σε διάλογο, τοποθετώντας κυκλικά καρέκλες έξω από το κυβερνητικό κτίριο. Οι διαδηλωτές απάντησαν με μήνυμα πάνω σε καρέκλα: «Παραιτηθείτε».