ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντμίτρι Πεσκόφ πορτρέτο
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρωσία.

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ επιδοκιμάζει σχόλια του Τραμπ για το ουκρανικό

«Τα μηνύματα είναι θετικά. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είπε ότι αντιλαμβάνεται τα πάντα μέσω συμφωνιών, ότι μπορεί να κάνει συμφωνίες που θα οδηγήσουν στην ειρήνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει «θετικά μηνύματα» σχετικά με τη θέση του σχετικά με την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Τα μηνύματα είναι θετικά. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είπε ότι αντιλαμβάνεται τα πάντα μέσω συμφωνιών, ότι μπορεί να κάνει συμφωνίες που θα οδηγήσουν στην ειρήνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Τουλάχιστον μιλάει για ειρήνη. Δεν μιλάει για αντιπαράθεση, δεν μιλάει για το γεγονός ότι θέλει να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία και αυτό τον διακρίνει, υπέρ του, από τη σημερινή [κυβέρνηση των ΗΠΑ]», δήλωσε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το TASS, σε σχόλια σε Ρώσο δημοσιογράφο της τηλεόρασης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι είναι καλύτερο να αφήσουμε το σκεπτικό για το αν ο Trump θα είναι σε θέση να οικοδομήσει σχέσεις με τη Ρωσία στη δεύτερη προεδρική θητεία του στους Αμερικανούς πολιτικούς αναλυτές. «Μπορούμε μόνο να παρακολουθούμε τι θα συμβεί. Μπορούμε μόνο να ακολουθήσουμε το σχέδιο για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ενέργειες του Τραμπ είναι λιγότερο προβλέψιμες από εκείνες του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της αντιπάλου του Τραμπ στις εκλογές Κάμαλα Χάρις και εξήγησε ότι η Ρωσία θα περιμένει και θα παρακολουθεί τις περαιτέρω εξελίξεις και «εν τω μεταξύ θα φροντίσει τις δικές της υποθέσεις».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Όχι συνομιλίες με ΕΕ, παρακολουθούμε ΗΠΑ για Χρυσό Θόλο και Γροιλανδία

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την Κάγια Κάλας, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, και θα περιμένει απλώς να αποχωρήσει από τη θέση της. Παράλληλα, η Μόσχα παρακολουθεί τα αμερικανικά σχέδια για τον «Χρυσό Θόλο».
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κατάληψη ουκρανικής παραμεθόριας κοινότητας από τις δυνάμεις της

Το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του ελέγχουν πλήρως τη Σταρίτσα, κοντά στη Βοβτσάνσκ του Χαρκόβου. Η Ουκρανία παραδέχτηκε επιθέσεις στην περιοχή, χωρίς να αναγνωρίσει την απώλεια της κοινότητας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για Ουκρανία στο Αμπού Ντάμπι την Κυριακή

Ο νέος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας υπό αμερικανική αιγίδα θα γίνει την επόμενη Κυριακή στο Αμπού Ντάμπι, μετά από διήμερες διαπραγματεύσεις χωρίς συμφωνία αλλά με πρόοδο, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Νέος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας ίσως την επόμενη εβδομάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στα ΗΑΕ ήταν εποικοδομητικές και νέος γύρος ενδέχεται να γίνει ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Η Μόσχα δηλώνει ανοιχτή στη συνέχιση του διαλόγου, σύμφωνα με το RIA.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Σχέδιο για «αυτοματοποιημένη ζώνη» άμυνας στα σύνορα με Ρωσία

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει εντός δύο ετών να ενισχύσει την άμυνά του στα σύνορα με τη Ρωσία, δημιουργώντας αυτοματοποιημένη ζώνη με αισθητήρες, οπλισμένα drones, ρομπότ και συστήματα άμυνας χωρίς στρατιώτες, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματικό.
Νυχτερινό Άμπου Ντάμπι
ΔΙΕΘΝΗ

Έληξαν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας σήμερα στο Αμπού Ντάμπι

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι, όπως επιβεβαίωσαν πηγές των διαπραγματεύσεων και η εκπρόσωπος του Ουκρανού διαπραγματευτή.