ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
Η πράσινη σημαία του Πακιστάν κυματίζει σε γαλάζιο ουρανό, σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας.

Τουλάχιστον 25 νεκροί από επίθεση Βαλούχων αυτονομιστών στο Πακιστάν

«Ο στόχος ήταν στρατιωτικό προσωπικό από τη Σχολή Πεζικού», επιβεβαίωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας του Bαλουχιστάν, Μουζάμ Τζαχ Ανσάρι, μετά την έκρηξη σε μια περιοχή που είναι συνήθως πολύ πολυσύχναστη αυτή την εποχή.

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση, «Απελευθερωτικός Στρατός του Βαλουχιστάν» (BLA), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στη νοτιοδυτική πακιστανική πόλη Κουέτα, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 50 άλλους. Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Λίγο πριν από τις 9 π.μ., περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρίσκονταν στο σιδηροδρομικό σταθμό αυτής της πόλης στο Μπαλουχιστάν όταν εξερράγη βόμβα σε μια πλατφόρμα. Εκείνη την εποχή, όχι τυχαία, τα στρατεύματα πεζικού των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων επέστρεφαν από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Μπαλόχ δήλωσε ότι 14 από τους νεκρούς ήταν στρατιώτες. «Στην αρχή μας φάνηκε ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός κρυμμένος σε μια εγκαταλελειμμένη βαλίτσα, αλλά τώρα πιστεύουμε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας», πρόσθεσε.

«Ο στόχος ήταν στρατιωτικό προσωπικό από τη Σχολή Πεζικού», επιβεβαίωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της περιοχής, Μουζάμ Τζαχ Ανσάρι, μετά την έκρηξη σε μια περιοχή που είναι συνήθως πολύ πολυσύχναστη αυτή την εποχή. Η αυτονομιστική πολιτοφυλακή δήλωσε ότι ο στόχος της επίθεσής τους ήταν «μια μονάδα του πακιστανικού στρατού που επέστρεψε στο Πουντζάμπ μέσω του σταθμού, μετά από εκπαίδευση στη σχολή πεζικού».

Ο επικεφαλής υπουργός της επαρχίας, Σαφράζ Μπουκτί, διέταξε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με το Αφγανιστάν (στα βόρεια) και το Ιράν (στα δυτικά).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπάς δεσμεύεται για άμεση έκδοση του υπόπτου της επίθεσης του 1982

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Χισάμ Χαρμπ, ύποπτου για επίβλεψη της επίθεσης το 1982 στο Παρίσι, στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.
αστυνομία Πακιστάν όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν

Δώδεκα νεκροί και 27 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας έξω από δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ενώ ο δράστης πυροδότησε βόμβα κοντά σε αστυνομικό όχημα.
αστυνομία Πακιστάν όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση στο Ισλαμαμπάντ

Οι Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση αυτοκτονίας σε δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ, που άφησε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 27 τραυματίες, απειλώντας με νέες επιθέσεις μέχρι να επιβληθεί η σαρία.
αστυνομία Πακιστάν όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισλαμαμπάντ: 12 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας, λέει ο Υπ. Εσωτερικών

Δώδεκα νεκροί και 27 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας έξω από δικαστήριο στην Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν. Μερικοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.