ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστική περιοχή Λιβάνου
Φώτο: Shutterstock

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δηλώνει ότι το κίνημα θα συνεχίσει τον πόλεμο

Αναφερόμενος στις αμερικανικές εκλογές, ο Κάσεμ είπε ότι το κίνημά του δεν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα βοηθήσει προς την επίτευξη εκεχειρίας.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε σήμερα ότι το λιβανέζικο κίνημα έχει δεκάδες χιλιάδες «εκπαιδευμένους» μαχητές για να πολεμήσουν τον ισραηλινό στρατό, προειδοποιώντας ότι κανένα μέρος στο Ισραήλ δεν είναι «ασφαλές» από πυραύλους και drones του φιλοϊρανικού κινήματος, δηλώνοντας παράλληλα ότι μόνο οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, όχι οι πολιτικές κινήσεις, θα δώσουν τέλος στις εχθροπραξίες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού.

«Έχουμε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευμένους μαχητές της αντίστασης που μπορούν να πολεμήσουν το Ισραήλ και να έχουν τον έλεγχο του εδάφους», είπε σε προηχογραφημένη τηλεοπτική ομιλία για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα.

«Καμία θέση στην ισραηλινή οντότητα δεν είναι πέρα από το βεληνεκές (μας) των drones και των πυραύλων», πρόσθεσε.

Τόνισε συγκεκριμένα μόνο οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, όχι οι πολιτικές κινήσεις, θα δώσουν τέλος στις εχθροπραξίες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού και ότι θα υπάρξει δρόμος για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω του λιβανέζικου κράτους μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο.

Αναφερόμενος στις αμερικανικές εκλογές, ο Κάσεμ είπε ότι το κίνημά του δεν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα βοηθήσει προς την επίτευξη εκεχειρίας, μετά από περισσότερο από έναν μήνα ανοιχτού πολέμου με το Ισραήλ, σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν ποντάρουμε σε νίκη της Χάρις ούτε του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Αυτό δεν έχει καμία αξία για εμάς», δήλωσε ο Κάσεμ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την ανακοίνωση της νίκης Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της προβολής της ομιλίας του Κάσεμ ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε νέα έκκληση στους κατοίκους σε νότιες συνοικίες της Βηρυτού να εκκενώσουν δύο περιοχές όπου θα πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ. Λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού, μια επιδρομή έπληξε το σημείο.

Από την πλευρά του το λιβανέζικο κίνημα ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτική βάση κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο και κεντρικό Ισραήλ και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας πύραυλος έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο. Οι αρχές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του.

Περίπου 120 βλήματα που εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός χωρίς να αναφέρει πόσα έπεσαν στη χώρα ή πόσα αναχαιτίστηκαν.

Μέχρι τις 16:00 περίπου 120 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ πέρασαν (τα σύνορα) από τον Λίβανο στο Ισραήλ, τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης από τον πολύνεκρο ισραηλινό βομβαρδισμό σε πολυκατοικία στην Μπάρζα - Στους 30 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Λιβανέζοι διασώστες συνέχιζαν και σήμερα να αναζητούν σορούς ή επιζώντες στα χαλάσματα μιας κατεστραμμένης πολυώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Μπάρζα, νότια της Βηρυτού, μετά το φονικό ισραηλινό πλήγμα χθες βράδυ.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτό το ισραηλινό πλήγμα, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό που έδωσε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Φλόγες έβγαιναν χθες το βράδυ από την πολυκατοικία που επλήγη, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο. Πολλές οικογένειες της περιοχής τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητες.

Οι διασώστες ανέσυραν επίσης νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια σε άλλες περιοχές που δέχθηκαν επίθεση από το Ισραήλ, το οποίο είχε στόχο τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τουλάχιστον 15 πτώματα ανασύρθηκαν στην περιοχή της Τύρου, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA.

Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης νέες επιθέσεις στην κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά και στη συνοριακή περιοχή με το Ισραήλ στον νότο, και στα δύο προπύργια της Χεζμπολάχ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ενώ οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολά συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, ενόψει συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσιγκτον.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Θέλουμε κάθε ευκαιρία κατά της Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε από τον νότιο Λίβανο πως θα διαλύσει τη Χεζμπολάχ και ότι ο στρατός είναι έτοιμος να επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν αν χρειαστεί, για να αποδυναμωθεί το καθεστώς.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στον νότιο Λίβανο από ισραηλινό χτύπημα κατά Χεζμπολά

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έπληξε δεκάδες στόχους της Χεζμπολά, ενώ συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζήτησα από Νετανιάχου «χειρουργικά» πλήγματα στον Λίβανο

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι συμβούλεψε τον Νετανιάχου να επιλέγει μόνο «χειρουργικά» πλήγματα κατά του Λιβάνου, αποφεύγοντας έναν πλήρη πόλεμο κατά της Χεζμπολά, για να προστατευτεί η εικόνα του Ισραήλ. Εξέφρασε επίσης τη συμπάθειά του για τον Λίβανο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Μοσάντ: Επιδείξαμε νέες επιχειρησιακές ικανότητες σε Ιράν και Λίβανο

Ο διευθυντής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, χαρακτήρισε «επαναστατικές» τις επιχειρήσεις της υπηρεσίας στο Ιράν και τον Λίβανο, τονίζοντας την απόκτηση σημαντικών πληροφοριών και νέων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.