ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικά άρματα μάχης

Η Ουκρανία αντιμέτωπη με μια από τις ισχυρότερες ρωσικές επιθέσεις

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποκρούουν μία από τις πιο ισχυρές ρωσικές επιθέσεις από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής», έγραψε ο αρχηγός του στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι στο Telegram.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν μια από τις πιο ισχυρές ρωσικές επιθέσεις από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Oλεξάντρ Σίρσκι, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Τα στοιχεία από δημόσια διαθέσιμες πηγές δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο, τα ρωσικά στρατεύματα σημείωσαν την ταχύτερη πρόοδό τους από τον Μάρτιο του 2022.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποκρούουν μία από τις πιο ισχυρές ρωσικές επιθέσεις από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής», έγραψε ο Σίρσκι στο Telegram.

Αφού ο ρωσικός στρατός απέτυχε να καταλάβει το Κίεβο και να επιτύχει μια αποφασιστική νίκη στην αρχή του πολέμου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικεντρώνεται στην κατάληψη του βιομηχανικού κέντρου του Ντονμπάς, το οποίο περιλαμβάνει τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ. Από τότε, το Ντονμπάς υπήρξε ένα σημαντικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η Μόσχα δήλωσε χθες ότι δύο ακόμη οικισμοί κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στο Ντονμπάς τέθηκαν υπό τον έλεγχό της. Μόνο την εβδομάδα 20-27 Οκτωβρίου, η Ρωσία κατέλαβε σχεδόν 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους, ανέφερε ο ρωσικός όμιλος μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενος αναλύσεις ουκρανικών χαρτών ανοικτής πρόσβασης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που του παρέχονται για να χτυπήσει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Επιπλέον, η Ουκρανία προετοιμάζεται για έναν από τους χειρότερους χειμώνες από την έναρξη του πολέμου, αφού ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το ήμισυ της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη φορά χωρίς ρωσικά πλήγματα σε ουκρανική ενέργεια μετά τη «εκεχειρία» Τραμπ

Για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση Τραμπ για «ενεργειακή εκεχειρία», η Ρωσία δεν έπληξε ουκρανικούς ενεργειακούς στόχους, αλλά βομβάρδισε δίκτυα συγκοινωνίας. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι επαφές συνεχίζονται χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν θέλει ενεργειακή εκεχειρία μετά τις νέες επιθέσεις

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται εκεχειρία της Δύσης για τις ενεργειακές επιθέσεις, καθώς σήμερα χτυπήθηκαν έξι ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει μεγαλύτερα έσοδα για τον πόλεμο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.