ΓΔ: 2086.55 -1.01% Τζίρος: 224.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Jack) κυματίζει σε καθαρό ουρανό.

Η Κέμι Μπάντενοχ αναδείχθηκε νέα αρχηγός των Βρετανών Συντηρητικών

Με την ίδια, να παρουσιάζεται ως μία ομιλητής που δεν μασάει τα λόγια της, κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων μεταξύ των μελών του κόμματος, στο τελευταίο στάδιο μιας πολύμηνης εσωκομματικής αναμέτρησης.

Η Κέμι Μπάντενοχ κέρδισε σήμερα τις εσωκομματικές εκλογές για να γίνει η νέα ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, υποστηρίζοντας την επιστροφή του κόμματος στις βασικές αρχές του, αλλά και την επιστροφή των ψηφοφόρων που το εγκατέλειψαν, οδηγώντας στην οδυνηρή εκλογική ήττα του Ιουλίου.

Με την ίδια, να παρουσιάζεται ως μία ομιλητής που δεν μασάει τα λόγια της, η Μπάντενοχ κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων μεταξύ των μελών του κόμματος, στο τελευταίο στάδιο μιας πολύμηνης εσωκομματικής αναμέτρησης, με τους αρχικούς έξι υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, να μειώνονται τελικά σε δύο.

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ ήρθε δεύτερος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: «Προκλητική η απειλή Πούτιν για πόλεμο με την Ευρώπη»

Ο Βρετανός υπ. Υγείας χαρακτήρισε "παντιέρα παλληκαρισμών" τη δήλωση Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για πόλεμο με την Ευρώπη. Η υπ. Εξωτερικών ζητά από Πούτιν να σταματήσει τους λεονταρισμούς στο περιθώριο συνόδου ΝΑΤΟ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στο δικαστήριο η απαγόρευση της Palestine Action

Νομικοί της βρετανικής κυβέρνησης υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο την απαγόρευση της Palestine Action ως «αναλογική» λόγω της «κλιμάκωσης» δράσεων του φορέα, παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και προσφυγή της συνιδρύτριας Χούντα Αμόρι.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Λιγότερα δικαστήρια με ενόρκους για ταχύτερη δικαιοσύνη

Η βρετανική κυβέρνηση προτείνει μείωση των λαϊκών δικαστών για ταχύτερη δικαιοσύνη και αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, περιορίζοντας τις δίκες με σώματα ενόρκων μόνο στα σοβαρά αδικήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: +22% το εισόδημα σε 6 χρόνια, συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 4ο Επενδυτικό Συνέδριο στο Λονδίνο, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει δυναμικά με την Ευρώπη, με αύξηση 22% στο εισόδημα και μείωση φόρων, σημειώνοντας δέσμευση για συνέχιση μεταρρυθμίσεων.