ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν κυματίζει στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Το Ιράν προγραμματίζει αύξηση 200% του αμυντικού του προϋπολογισμού

Το Ισραήλ έπληξε το Σάββατο το Ιράν σε αντίποινα για ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του την 1η Οκτωβρίου, μεγάλο μέρος των οποίων καταρρίφθηκαν.

Η κυβέρνηση του Ιράν προγραμματίζει να αυξήσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό κατά περίπου 200%, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Φατεμέχ Μοχατζερανί, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στην αρχή του μήνα και την επίθεση του τελευταίου στο Ιράν το Σάββατο.

Η προγραμματισμένη αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού εντάσσεται στο πλαίσιο πρότασης προϋπολογισμού που υπέβαλε η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο για έγκριση.

«Σημαντική αύξηση που ανέρχεται στο 200% παρατηρείται στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας», δήλωσε ο Μοχατζερανί, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Ισραήλ έπληξε το Σάββατο το Ιράν σε αντίποινα για ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του την 1η Οκτωβρίου, μεγάλο μέρος των οποίων καταρρίφθηκαν, όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, από τα συστήματά του αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» για να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση του Σαββάτου σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τις ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο, και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο πολεμά με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έγκριση έκτακτου κονδυλίου λόγω πολέμου με το Ιράν

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε 827 εκατ. δολάρια για έκτακτες στρατιωτικές αγορές, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου με το Ιράν, καλύπτοντας επειγόντως ανάγκες όπως πολεμοφόδια και αναπλήρωση κρίσιμων αποθεμάτων.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου διατάσσει πλήρη καταστροφή υποδομών της Χεζμπολά στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να καταστρέψει όλες τις υποδομές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων σηράγγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αύξηση των ιρανικών κυβερνοεπιθέσεων το 2026

Οι κυβερνοεπιθέσεις από το Ιράν κατά του Ισραήλ αυξήθηκαν σημαντικά μετά τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις, με τα κρούσματα να τριπλασιάζονται από 1.600 τον Ιούνιο 2025 σε 4.800 τον ίδιο μήνα του 2026, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο πρόεδρος της Βουλής Μπέρι απορρίπτει τη συμφωνία με το Ισραήλ

Ο πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου, Ναμπί Μπέρι, δήλωσε πως η συμφωνία με το Ισραήλ δεν θα υιοθετηθεί, εκτιμώντας ότι δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Λιβάνου και απαιτεί τον αφοπλισμό της Χεζμπολά.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.