ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Μελόνι: Η κυβέρνηση υπεράσπισε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών

«Πετύχαμε πολλά ιστορικά ρεκόρ: δεν υπήρχαν ποτέ τόσες θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας μόνιμες, δεν είχαμε ποτέ τόσα συμβόλαια αορίστου χρόνου και τόσες εργαζόμενες γυναίκες», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε, σε βιντεσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην συμπλήρωση δύο χρόνων από την ορκωμοσία της κυβέρνησής της.

«Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και με αποφασιστικότητα, με αφοσίωση, για να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε και για να σεβαστούμε πλήρως την συμφωνία που υπογράψαμε με τους Ιταλούς πολίτες», τόνισε η Μελόνι. «Πετύχαμε πολλά ιστορικά ρεκόρ: δεν υπήρχαν ποτέ τόσες θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας μόνιμες, δεν είχαμε ποτέ τόσα συμβόλαια αορίστου χρόνου και τόσες εργαζόμενες γυναίκες», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η ίδια επεσήμανε επίσης ότι η κυβερνητική συμμαχία της «θωράκισε την δημόσια οικονομία και υπεράσπισε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στις οικογένειες με παιδιά και στις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας». «Είμαι ευχαριστημένη από τα όσα πετύχαμε τα δυο αυτά χρόνια και έχω επίγνωση των πόσων στόχων έχουμε ακόμη μπροστά μας», κατέληξε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Στο μήνυμά της αυτό πάντως η Τζόρτζια Μελόνι δεν θέλησε να αναφερθεί στο μεταναστευτικό και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα ιταλικά κλειστά κέντρα για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη βόρεια Αλβανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτη μέρα επεισοδίων και καταστροφών στους δρόμους των Τιράνων

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα Τίρανα, με την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να αυξάνεται. Ο Ράμα αρνείται να παραιτηθεί, ενώ ο Μπερίσα προειδοποιεί. Ο πρόεδρος καλεί σε ηρεμία μετά τα βίαια επεισόδια.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Σημαία της Χιλής
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Νέο πακέτο για 100.000 νέες θέσεις εργασίας

Η κυβέρνηση Καστ στη Χιλή παρουσίασε δέσμη μέτρων ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για τόνωση της οικονομίας και δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με φόντο το ρεκόρ ανεργίας 9,5%. Το σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί ως το 2027.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα παραμείνω πρωθυπουργός έως το τέλος της θητείας μου

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της θητείας της το 2027, παρά δημοσιεύματα που την ήθελαν να εξετάζει πρόωρες εκλογές λόγω απώλειας στήριξης από το νέο ακροδεξιό κίνημα του Ρ. Βανάτσι.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατάργηση τελών κυκλοφορίας στα περισσότερα οχήματα πριν τις εκλογές

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για 14,5 εκατομμύρια οχήματα, στοχεύοντας στην αύξηση της δημοτικότητας της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Υπέρ της επιδότησης εργασίας, όχι ανεργίας

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη διατήρησης δημοσιονομικών εφεδρειών για την ενεργειακή κρίση, απέρριψε τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και επεσήμανε ότι η στήριξη θα αξιολογηθεί βάσει αντοχών. Τόνισε ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.