ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ

O Γκουτέρες καλεί να γίνουν μεγάλες επενδύσεις για το περιβάλλον

«Πρέπει να φύγουμε από την Κάλι με μεγάλες επενδύσεις στο ταμείο του παγκόσμιου σχεδίου-πλαισίου για τη βιοποικιλότητα και δεσμεύσεις για την κινητοποίηση άλλων πηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης» τόνισε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τα κράτη-μέλη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα να προχωρήσουν σε «μεγάλες επενδύσεις» στο διεθνές ταμείο για την προστασία της φύσης χθες Κυριακή, με βίντεο που προβλήθηκε κατά την τυπική τελετή έναρξης της COP16 στην Κάλι της Κολομβίας.

«Πρέπει να φύγουμε από την Κάλι με μεγάλες επενδύσεις στο ταμείο του παγκόσμιου σχεδίου-πλαισίου για τη βιοποικιλότητα και δεσμεύσεις για την κινητοποίηση άλλων πηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης», ώστε το ταμείο να μπορέσει να λειτουργήσει «πλήρως», παρότρυνε ο κ. Γκουτέρες σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του την παραμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων, που θα διαρκέσουν ως την 1η Νοεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Διπλασιάστηκαν οι δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών το 2025

Οι δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών στη Βραζιλία διπλασιάστηκαν το 2025, καθιστώντας τη δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως μετά την Κολομβία, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Αναστέλλεται η χρήση ζιζανιοκτόνου στις καλλιέργειες κόκας

Κολομβιανός δικαστής ανέστειλε δοκιμαστικούς ψεκασμούς καλλιεργειών κόκας με το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο γλυφοσινάτη-αμμωνίου, που είχαν δρομολογηθεί από τη νέα κυβέρνηση, επικαλούμενος κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Φωτιά στην Αττική
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Δασικές πυρκαγιές και καύσωνες πλήττουν αέρα και υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας προειδοποιεί: όλο και πιο έντονες πυρκαγιές και καύσωνες εμποδίζουν τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία λόγω τοξικών καπνών. Η κλιματική αλλαγή ενισχύει τα φαινόμενα.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Οι πλημμύρες στο Νεπάλ υπενθυμίζουν την ανάγκη δράσης για το κλίμα

Η διευθύντρια του Πράσινου Ταμείου του ΟΗΕ τόνισε πως οι φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ και οι φωτιές στην Ευρώπη δείχνουν ξανά τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, καλώντας τους πολιτικούς να δράσουν άμεσα.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Καταγγελίες για εμπρησμούς, ο στρατός κατά των πυρκαγιών

Ο στρατός αναπτύχθηκε στη δυτική Κολομβία για να αντιμετωπίσει μεγάλες πυρκαγιές που αποδίδονται σε εμπρησμούς. Ο πρόεδρος ζήτησε διεθνή βοήθεια, ενώ έχουν καταστραφεί πάνω από 200.000 στρέμματα, κυρίως στον νομό Τολίμα.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Περικοπές στερούν ανθρωπιστική βοήθεια από 1 εκατ. γυναίκες

Πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες έχασαν πρόσβαση σε σημαντική στήριξη λόγω παγκόσμιων περικοπών βοήθειας, σύμφωνα με έκθεση ΟΗΕ. Οι περισσότερες γυναικείες οργανώσεις αδυνατούν να καλύψουν αυξημένες ανάγκες στο πεδίο.